Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Βούλιαξαν ο ύπαρχος, οι κηπουροί και οι μισοί υπουργοί, φόβοι για… ντόμινο στις αγορές


Οι 41 έδρες που κατάφερε να πάρει το ΠΑΣΟΚ, έχουν οδηγούν εκτός Βουλής κορυφαία στελέχη του κόμματος. Πολλοί από αυτούς που δεν κατέφεραν να εκλεγούν συμμετείχαν από τη σύνθεση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου.
Στην Α' Αθηνών, εκτός Βουλής μένουν η ...υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο υφυπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, ο Χρήστος Παπουτσής και ο Νάσος Αλευράς. Στη Β' Αθηνών, το ΠΑΣΟΚ βγάζει μόνο τέσσερις από τους είκοσι βουλευτές.
Εκτός θα μείνουν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, η Μιλένα Αποστολάκη, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, ο Τηλέμαχος Χυτήρης και η Άννα Νταλάρα.

Στην Καστοριά, όπου το ΠΑΣΟΚ δεν βγάζει έδρα, δεν εκλέγεται ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, στη Μαγνησία ο Κώστας Καρτάλης, στην Κορινθία ο Πάνος Μπεγλίτης, στην Κέρκυρα η Άντζελα Γκερέκου ενώ στη Φθιώτιδα όπου το ΠΑΣΟΚ εκλέγει ένα βουλευτή, η Τόνια Αντωνίου συνεργάτιδα του Ευ. Βενιζέλου κατετάγη τρίτη!

Μεγάλες απώλειες καταγράφονται και στη Θεσσαλονίκη, όπου το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μια έδρα την οποία και καταλαμβάνει ο Πρόεδρος του κόμματος. Αποτέλεσμα να μην εκλέγονται η Εύα Καϊλή, ο Γιάννης Μαγκριώτης και η Χρύσα Αράπογλου. Το καλύτερο, σας το κρατήσαμε για το τέλος.

Στην περιφέρεια Αττικής δεν εκλέγεται ο «ύπαρχος του Τιτανικού» Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Το γεγονός μας συγκινεί ιδιαιτέρως, αν και ορισμένοι εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να προκαλέσει… ντόμινο στις διεθνείς αγορές.


Aρ.Πα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου