Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το μεσημέρι για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης


Η συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, είναι το αντικείμενο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στις 13:00. Στη σύσκεψη δεν θα μετέχει ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον αποκλεισμό του από... τη συνάντηση της Τρίτης.


Στην συνάντηση θα αποφασισθεί, μεταξύ άλλων, το πρόσωπο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης.

Εάν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν συμφωνήσουν στο πρόσωπο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε έναν από τους τρεις Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, δηλαδή είτε την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου είτε κάποιο εκ των Προέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι επικεφαλής των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων είναι οι Ρένα Ασημακοπούλου (Αρειος Πάγος), Παναγιώτης Πικραμμένος (Συμβούλιο της Επικρατείας) και Ιωάννης Καραβοκύρης (Ελεγκτικό Συνέδριο).

Η σύσκεψη έχει σημασία γιατί μπορεί να προταθεί και πολιτικό πρόσωπο ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα ονόματα που θα πέσει στο τραπέζι θα είναι και του κ. Λουκά Παπαδήμου αν και ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε μία υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη ζητήσει να παραιτηθούν όλοι οι υπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ ενώ η ΝΔ φαίνεται ότι έχει θέσει το ζήτημα παραμονής του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας εν όψει και της κρίσιμης Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 20 - 21 Μαΐου, όπου δεν αποκλείεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου