Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας


Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας
Πηγή: Reuters


Επίσημη Ειρηνική Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Μόσχας πραγματοποιεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, από 23 έως 30 Μαΐου 2012.

Κατά την άφιξη του Μακαριωτάτου στη.......
Μόσχα θα τον υποδεχθεί ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Ρωσίας κ. Κύριλλος  και μέλη της Ιεράς Συνόδου και κατόπιν θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πατριαρχικού Μεγάρου.

 Την Πέμπτη 24 Μαΐου ε.ε. θα πραγματοποιηθεί συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο της Μόσχας και θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού και κατόπιν στον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

 Την Παρασκευή 25 Μαΐου ο Μακαριώτατος με την Συνοδεία Του θα αναχωρήσει για την Αγία Πετρούπολη.

 Το Σάββατο 26 Μαΐου θα συναντηθεί με τον Πρύτανη, τους καθηγητές και τους φοιτητές της Θεολογικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρουπόλεως.

 Την Κυριακή 27 Μαΐου θα τελεσθεί συλείτουργο του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου μετά του Μητροπολίτου Αγίας Πετρουπόλεως κ. Βλαδιμήρου στον Ιερό Ναό αγίου Ισαάκ, το απόγευμα δε της ιδίας ημέρας ο Μακαριώτατος θα επιστρέψει στην Μόσχα.

 Την Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 ο Μακαριώτατος θα επισκεφθεί Ιερές Μονές και Προσκυνήματα της Ρωσικής Εκκλησίας καθώς και την Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας.

 Την Τετάρτη 30 Μαΐου ο Μακαριώτατος και η Συνοδεία Του θα επιστρέψουν  στην Αθήνα.

 Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο θα συνοδεύουν στη Μόσχα οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Ιεράρχες: Κερκύρας και Παξών κ. Νεκτάριος, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπό-λεως κ. Προκόπιος,  καθώς και άλλα εκκλησιαστικά υπηρεσιακά πρόσωπα.

http://rbth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου