Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας κατά την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στον Πύργο Ηλείας (βίντεο)

Με πανό διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του Πύργου Ηλείας την Ολυμπιακή φλόγα στην πόλη τους. Στο πανό που υπέγραφε η Εθνική Δράση Ηλείας ζητούσαν από ...τους Βρετανούς να σεβαστούν την ιστορία της πατρίδας μας και να επιστρέψουν τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το odigos.gr η Ολυμπιακή φλόγα έφθασε  στις 13:45 στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα  του Πύργου μέσω των κεντρικών οδών της πόλης. Μπροστά απο το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο είχε στηθεί ο βωμός όπου η πρωταθλήτρια Αθανασία Πέρρα , η οποία κατάγεται απο την Ηλεία, άναψε.

Μια λιτή εκδήλωση είχε οργανώσει ο Δήμος Πύργου με τη συμμετοχή νέων παιδιών της πόλης μας. Ο Δημαρχος Πύργου καλοσώρισε τη φλόγα στην πόλη. 
Στα παραλειπόμενα της άφιξης της φλόγας  στον Πύργο ήταν και η ανάρτηση ενός τεράστιου πανό απο τα μέλη της Εθνικής Δράσης Ηλείας όπου καλούσαν τους Αγγλους να επιστρέψουν τα κλεμμένα γλυπτά του Επικούρειου Απόλλωνα. 
Ο απλός κόσμος που παρακολουθούσε την εκδήλωση μόλις είδε το ανερτημένο πανό πλησίασε τα μέλη της ΕΔΗ και κουβέντιασε μαζί τους δείχνοντας τη συμπάθειά του στην κίνηση αυτή. 
Νωρίτερα στην Αρχαία Ολυμπία τα ίδια μέλη συνάντησαν δημοσιογράφους απο ξένες χώρες και τους παρέδωσαν επιστολή στην οποία καλούν το Λονδίνο να σεβαστεί την ιστορία της Ελλάδας και να επιστρέψει τα γλυπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου