Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας


Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Ομόνοια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε του..ς παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε την πλατιά κοινωνική συμμαχία που το στήριζε εδώ και δεκαετίες, αντικαθιστώντας την με τη συμμαχία του πλούτου και της ολιγαρχίας.
"Το κόμμα του κ. Βενιζέλου επέλεξε τους λίγους προνομιούχους, που διευρύνουν τον πλούτο και τα προνόμιά τους με το Μνημόνιο, και εγκατέλειψε τους πολλούς και μη προνομιούχους. Γι’ αυτό και οι μη προνομιούχοι έλληνες, καταλαβαίνουν ότι ο ριζοσπαστισμός της μεταπολιτευτικής κοινωνικής συμμαχίας της Αλλαγής, βρίσκει σήμερα την αντιστοίχισή του στο μήνυμα της ανατροπής που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας", είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
"Αυτό είναι το κοινό μας σπίτι σήμερα, φίλες και φίλοι που στο παρελθόν ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ. Και σας καλωσορίζουμε, για να συνεχίσουμε μαζί τον κοινό μας αγώνα".

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή κριτική και στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως από τη μια μιλά για εθνική ενότητα και από την άλλη ανασύρει από το μπαούλο της ιστορίας τις διαχωριστικές γραμμές του Εμφυλίου και λέει ότι είναι υπερήφανος που διέλυσε την ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς.

"Αλήθεια όμως, πότε ήταν περισσότερο υπερήφανος ο κ. Σαμαράς. Όταν καταψήφιζε το πρώτο Μνημόνιο ή όταν υπερψήφιζε το δεύτερο Μνημόνιο; Όταν μιλά για εθνική αξιοπρέπεια ή όταν υπέγραψε την δήλωση υποταγής στην Μέρκελ και στους πιστωτές, εκχωρώντας την εθνική κυριαρχία; Ή μήπως όταν δεσμεύτηκε να ξεχάσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων;", διερωτήθη ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, σε σχέση με το ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν κατανοεί την εμμονή του ΚΚΕ στην πολεμική του με το ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας παράλληλα κάθε κομμουνιστή να δώσει τη μάχη της ενότητας.

"Εμάς αντίπαλός μας δεν είναι το ΚΚΕ. Αντίπαλός μας είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Και για να τους ανατρέψουμε πρέπει να ενωθούμε", είπε ο κ. Τσίπρας.
np


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου