Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Οι απεργοσπάστες ξαναχτύπησαν

Οι συνήθεις... ύποπτοι

Μπορεί η 24ωρη απεργία να χαρακτηρίστηκε ως επιτυχημένη από την ηγεσία της ΕΣΗΕΑ, όμως κάποιοι συνεχίζουν να στήνουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και μάλιστα συνεχίζουν να προκαλούν όλους τους εργαζόμενους αλλά και την ΕΣΗΕΑ δείχνοντας ότι όποτε θέλουν την γράφουν - χωρίς συνέπειες - στα παλιά τους τα παπούτσια. Το planet-greece.... παρότι blog, παρότι έχει ΜΗΔΕΝΙΚΑ έσοδα, αλλά τεράστια έξοδα, απήργησε όλο το 24ωρο. Γιατί πεποίθησή μας είναι ότι ακόμη κι αν τα blogs και sites δεν ανήκουν πουθενά, συνδικαλιστικά, οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους εργαζόμενους του Τύπου.

Όμως, οι άλλοτε εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, αυτοί που κατά καιρούς διεκδίκησαν τον ρόλο του "Ρομπέν των Φτωχών" τώρα, όχι μόνο έχουν γίνει αδίστακτοι αλλά και επικίνδυνοι, καταπατώντας κάθε εργατικό δικαίωμα.

Και μπορεί βάσει νόμου, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 1264/1982 στην απεργία συμμετέχουν και τα μη μέλη της ΕΣΗΕΑ, κάτι που σημαίνει ότι απαγορεύεται να συνταχθεί και να παραδοθεί ή χρησιμοποιηθεί από τη διεύθυνση οποιουδήποτε εντύπου, ηλεκτρονικού ή ψηφιακού Μέσου, κανένα κείμενο δημοσιογράφου δημοσιευμένο ή αδημοσίευτο, οι αδίστατκοι τύποι της φωτογραφίας συνέχισαν κανονικά τη ροή ειδήσεων καθ' όλη τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας.

Αναλυτικά, την απεργία έσπασαν οι:

-Μάκης Τρινταφυλλόπουλος / zougla
-Νίκος Ευαγγελάτος / newsit
-Τάσος Καραμήτσης / iefimerida
-Νίκος Χατζηνικολάου / enikos (ζήλεψες τη... δόξα του Ευαγγελάτου;)
-Θέμος Αναστασιάδης / protothema
-Γιάννης Αλαφούζος / skai και ΣΚΑΪ τηλεόραση - όπου μετέδιδαν μαγνητοσκοπημένες δημοσιογραφικές εκπομπές ή σε επανάληψη
-Δημήτρης Κοντομηνάς / Alpha τηλεόραση - ομοίως με τον Αλαφούζο, τα χνάρια του οποίου ακολουθεί παρά πόδας...

Και βέβαια, μην ξεχάσουμε και τον πιο.... τίμιο δημοσιογράφο που έχει περάσει ποτέ από τον χώρο, Γιάννη Παπαγιάννη και το.... εξαιρετικό του fimotro..........
 
http://planet-greece.blogspot.com/2012/05/blog-post_7974.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου