Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ο κάβγας Σαμαρά - Καμμένου στο προεδρικό όπως καταγράφηκε στα πρακτικά

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της ΝΔ και του Προέδρου των Ανεξάτητων Ελλήνων στην σύσκεψη. Αιτία; Το «σχέδιο 2» του Π. Καμμένου.
Στα πρακτικά καταγράφονται βαριές κουβέντες μεταξύ των δύο αρχηγών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Πλαστογράφοι και φιλικά site» ήταν μερικά απ όσα ακούστηκαν...



Διαβάστε τους αποκαλυπτικούς διαλόγους:

   Π. Καμμένος «Κατ’ αρχήν, να πω ότι λυπάμαι που από την μεριά του κ. Σαμαρά δεν υπάρχει θέση απέναντι στις βασικές πολιτικές θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που τις προτείναμε σαν βάση συζήτησης για τη δημιουργία κυβερνήσεως. Και λυπάμαι γιατί αναφέρεται σε σενάριο 2 χωρίς να απαντά....

Ευ Βενιζέλος: «Σενάριο β’»

Π. Καμμένος «χωρίς να απαντά...»

Φ. Κουβέλης «Τι εννοείτε «σενάριο β’»;

Π. Καμμένος «Δεν υπάρχει σενάριο β’. Οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες.»

Α. Σαμαράς «Πώς δεν υπάρχει; Δεν υπάρχει αυτή η επιστολή που στείλατε;»

Π. Καμμένος: «Καμία επιστολή δεν υπάρχει. Σας είπα, κύριε Σαμαρά...»

Α. Σαμαράς: «Μα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε επιστολές σε όλους μας».

Π. Καμμένος: «Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε μικροπολιτική. Το έχω διευκρινίσει. Είναι τα επτά σημεία που είναι στα πρακτικά...»

Α. Σαμαράς: «Αυτό που σου στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτελεί μικροπολιτική;»

Π. Καμμένος: «Και είναι και αναρτημένα στο site μας. Δεν είμαστε «ΖΑΠΕΙΟ 2», «ΖΑΠΕΙΟ 3». Σας παρακαλώ»

Α. Σαμαράς: «Αποτελεί μικροπολιτική αυτό που μας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;»

Π. Καμμένος: «Σας παρακαλώ. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν επιθυμείτε με κανέναν τρόπο να συζητήσετε καν προτάσεις. Επιθυμείτε να είστε πρωθυπουργός. Επιθυμείτε την καρέκλα. Εμείς επιθυμούμε να υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο»

Α. Σαμαράς: «Το τελευταίο που επιθυμώ και το απέδειξα»
.
Π. Καμμένος: «Επιθυμούμε να υπάρχει λύση στον τόπο. Είναι απόλυτα σαφές δε ότι σε κυβερνητικό πρόγραμμα και ένα-ένα, όπως απάντησε ο κ. Βενιζέλος, δεν απάντησε ο κ. Σαμαράς. Λυπάμαι γι' αυτό.»

Α. Σαμαράς: «Θα θέλατε, κύριε Πρόεδρε, προηγουμένως να μας πείτε την άποψή σας για το θέμα αυτό που έθεσε ο κ. Καμμένος, εάν απεστάλη ή όχι στους πολιτικούς αρχηγούς αυτή η επιστολή;»

Κ. Παπούλιας «Ναι, το έχει αναλάβει ο κ. Μπίτσιος και νομίζω ότι έκανε κάποια ανακοίνωση η Προεδρία.»

Α. Σαμαράς «Έκανε ανακοίνωση η Προεδρία. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Θα ήθελα, κύριε Πρόεδρε, να σας πω ότι εμένα προσωπικά με λυπεί το γεγονός ότι δείχνουμε μία αδυναμία αναφερόμενοι στο χθες. Το βλέμμα θα πρέπει να είναι στο αύριο. Είναι λάθος το βλέμμα μας στο χθες. Αισθάνομαι ότι και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος -και αυτή είναι η αλήθεια άλλωστε- επιζητούν την καταγγελία της δανειακής σύμβασης ουσιαστικά στην πράξη. Ο κ. Καμμένος έχει αποσύρει την πρόταση του σεναρίου 2.

Π. Καμμένος: «Δεν υπήρχε ποτέ σενάριο δύο, για να γραφτεί στα πρακτικά. Είναι δικό σας φανταστικό σενάριο που μάλλον αντιλαμβάνομαι ότι εσείς το διοχετεύσατε.»

Κ. Παπούλιας «Αφήστε το θέμα αυτό, εντάξει».

Α. Σαμαράς «Να το δούμε αν θα λέει το ίδιο ο κ. Μπίτσιος στην ανακοίνωσή του, κύριε Καμμένο. Να δούμε αν θα λέει το ίδιο.»

Π. Καμμένος «Και η δικαιοσύνη θα δούμε, κύριε Σαμαρά».

Α. Σαμαράς «Δηλαδή εννοείτε ότι πλαστογράφησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κείμενο;»

Π. Καμμένος «Φοβούμαι πολύ ότι μπήκε ένα κείμενο με τρίτο χέρι μέσα στην Προεδρία της Δημοκρατίας που εγώ δεν κατέθεσα, δεν υπάρχει πουθενά στα πρακτικά και θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ να μην στηρίζετε μία προεκλογική εκστρατεία σε ένα κείμενο το οποίο αρνηθήκαμε δημοσίως και δεν υπάρχει και πουθενά».

Κ. Παπούλιας: «Συνεχίστε, κύριε Σαμαρά.»

Α. Σαμαράς: «Είναι απίστευτα αυτά που ακούγονται, κύριε Πρόεδρε. Εν πάση περιπτώσει, εγώ συνεχίζω, ασφαλώς». Θέλω να πω ότι η πρόταση, η οποία υπήρχε και την οποία διαβάσαμε όλοι οι πολιτικοί Αρχηγοί, περί σεναρίου 2 τελικά μετετράπη σε πρόταση για κυβέρνηση. Είναι σαφές δε στο τέλος ότι η λύση η μόνη που υπάρχει είναι το μνημόνιο. Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία επιμένουν... Το σενάριο 2 το οποίο μας έχετε δώσει λέει ότι, αν κάποιος διαφωνεί με ορισμένα, όπως θα ήταν η καταγγελία, με την οποία εγώ κυρίως διαφωνώ, θα μπορούσατε μετά να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση, που μάλιστα ζητάτε να μπει και Υπουργός Εθνικής Αμύνης.

Π. Καμμένος «Δεν υπάρχει σενάριο δύο. Αυτό το διαβάζετε σε συγκεκριμένα site τα οποία είναι φίλοι σας. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Α. Σαμαράς: «Δικών μου φίλων;»

Π. Καμμένος: «Διευκρίνισα από την αρχή ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις …»

Α. Σαμαράς: «Ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας …»

Π. Καμμένος: «Σας παρακαλώ τώρα, μην το γελοιοποιούμε το θέμα. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις κατατεθειμένες στα πρακτικά. Σε αυτές έπρεπε να επιμείνετε»
.
Α. Σαμαράς: «Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ, πάρτε θέση σε αυτό. Με συγχωρείτε.»

Π. Καμμένος: «Όχι, μην διακόπτετε, κύριε Πρόεδρε.»

Α. Σαμαράς: «Μα, δεν είναι δυνατόν.»

Π. Καμμένος: «Δεν είναι κακό να ακούσετε και να μιλήσετε. Είναι η σειρά μου. Έχετε σειρά να μιλήσετε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου