Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Διαψεύδει ο Πικραμμένος



Για «διασπορά ανυπόστατων πληροφοριών», κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου,  με αφορμή αναρτήσεις σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, περί απόφασης του υπουργικού Συμβουλίου για εσπευσμένη αποστολή των σημειωμάτων καταβολής του ...
ΕΤΑΚ, προκειμένου να περιοριστεί η υποχώρηση των εσόδων του δημοσίου.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου έγινε πράγματι συζήτηση για την κατάσταση της οικονομίας και για την πορεία των δημόσιων οικονομικών, διευκρινίζεται στην κυβερνητική ανακοίνωση.
Ο υπουργός Οικονομικών, είπε ότι θα ενημερώσει λεπτομερώς, και σύντομα, για την πορεία των εσόδων και των δαπανών, αφού προηγουμένως λάβει αναλυτικά στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Αναφέρεται, επίσης, ότι επισημάνθηκε πως ο εισπρακτικός μηχανισμός δεν πρέπει να δείξει σημάδια χαλαρότητας, όπως συνήθως συμβαίνει σε προεκλογικές περιόδους, ειδικά στις παρούσες συνθήκες.
Σχετικά με το ΕΤΑΚ «έγινε αναφορά, δίχως να υπάρξει αναλυτική εξέταση του θέματος και δίχως να δοθεί οιαδήποτε συγκεκριμένη εντολή από τον πρωθυπουργό στον υπουργό Οικονομικών», ενώ «δεν συζητήθηκε το ζήτημα της χρονικής επάρκειας των ταμειακών διαθεσίμων».

Τέλος, η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, του πρωθυπουργού, υπογραμμίζει ότι «σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η διασπορά ανυπόστατων πληροφοριών και η καλλιέργεια πρόσθετης ανησυχίας στη δοκιμαζόμενη κοινωνία μόνο προβλήματα προκαλούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου