Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά κατά Τσίπρα και Καμμένου


Πανικός στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα....Βλέπουν την κατρακύλα και προσπαθούν να κρατηθούν επιτιθέμενοι προς όλες τις κατευθύνσεις....Και κυρίως προς τις δύο πλευρές που φαίνεται οτι θα κάνουν την έκπληξη.....
Καθαρή εντολή στη ΝΔ, ώστε να γυρίσει η χώρα νέα σελίδα, ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, με την .....
οποία ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και προειδοποίησε ότι αν η ΝΔ δεν λάβει ισχυρή εντολή θα προκύψει αστάθεια. «Γι' αυτό σας ζητώ να ψηφίσετε πολιτική σταθερότητα. Να δώσετε εντολή να αλλάξουν όλα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι χωρίς σταθερότητα, δεν κινδυνεύει μόνο η επόμενη κυβέρνηση, αλλά «κινδυνεύουν τα πάντα».

Απέρριψε παράλληλα για μία ακόμη φορά τα περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως αν η ΝΔ έκανε κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα ήταν αιχμάλωτη των αδυναμιών του.

«Κάποιοι πιέζουν να συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να γίνει τέτοια «συγκυβέρνηση», παρά μόνο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, για να «πέσει στα μαλακά». Χαρακτήρισε μάλιστα «λαϊκίστικο» και «ανάλγητο» κόμμα το ΠΑΣΟΚ, αφού, όπως παρατήρησε, υπήρξε «γενναιόδωρο» στις υποσχέσεις και «αδίστακτο» στις περικοπές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε παράλληλα σφοδρή επίθεση κατά της Αριστεράς και κυρίως κατά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και εναντίον κομμάτων που, όπως είπε, «δεν είναι Αριστερά, αλλά λένε και κάνουν τα ίδια».

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την Αριστερά ότι «θέλει να γκρεμίσει τα πάντα», παίζοντας «επικίνδυνα παιγνίδια με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας». Υποστήριξε ακόμη ότι η Αριστερά «τρέφεται από την κρίση» και ελπίζει η φτώχεια, η ανεργία, τα λουκέτα, να μην ξεπεραστούν ποτέ για να ανεβάσει τα ποσοστά της.

«Θυμάστε κάποτε που ο κ. Τσίπρας ήθελε να μας «σώσει» φέρνοντας πετρέλαιο από τον... Ούγκο Τσάβες; Τώρα, επειδή το πετρέλαιο του Τσάβες δεν βρέθηκε τελικά, ο κ. Τσίπρας θέλει να μας «σώσει» σε συνεργασία με την κ. Παπαρήγα, που όμως, η ίδια δεν θέλει ούτε να ακούσει για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, ο μόνος που θέλει να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κ. Καμμένος. Καταλαβαίνετε, σε τέτοιες στιγμές, ποιοι παίζουν και πως παίζουν με το μέλλον του ελληνικού λαού», σημείωσε.

"Ενότητα και σταθερότητα"


Για την κοινωνική συνοχή, ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων για να βλέπουμε στα μάτια το γέρο και τη γερόντισσα, επιδόματα πολυτέκνων και εξισωτικές στους κτηνοτρόφους.

Μίλησε για το αγροτικό ΤΕΜΠΜΕ και για τη στήριξη των νέων αγροτών καθώς και για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. "Ήταν έγκλημα που εγκαταλείψαμε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο. Θα κάνουμε τον αγρότη επαγγελματία και επιχειρηματία. Να μην υπάρχουν τέτοιες απαράδεκτες διαφορές στις τιμές των αγροτικών προϊόντων, ανάμεσα στο χωράφι και στο ράφι. Και θα λάβουμε ειδική μέριμνα για την Αγροτική Τράπεζα που έχει πρόβλημα" είπε ο κ.Σαμαράς.

Επιτέθηκε,δε, στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι αυτοί που ήταν γενναιόδωροι στις υποσχέσεις και αδίστακτοι στις περικοπές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι μόνο με σταθερότητα μπορεί να εφαρμοστεί το πρόγραμμα. "Ενότητα και σταθερότητα για είμαστε ενωμένοι, να σταθούμε στα πόδια μας και να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε, η κρίση μας χτυπάει όλους", είπε και συνέχισε: "Να δώσετε εντολή να αλλάξουν όλα. Αλλά με σταθερότητα. Να δώσετε εντολή να εκπροσωπηθεί η χώρα στο εξωτερικό. Αλλά με σταθερότητα. Να δώσετε εντολή να χαράξουμε νέα πορεία και να γυρίσουμε σελίδα. Αλλά με σταθερότητα. Χωρίς σταθερότητα, δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση. Κινδυνεύουν τα πάντα! Η Ευρώπη αλλάζει. Ο κόσμος ολόκληρος κλυδωνίζεται. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο την αβεβαιότητα και την αστάθεια. Η σταθερότητα σημαίνει δύναμη και αλλαγή. Η σταθερότητα σημαίνει δύναμη για αλλαγή".

.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου