Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ο Λυμπέρης στα χνάρια του Κωστόπουλου;

Οι καθυστερήσεις στην εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις του Αντώνη Λυμπέρη τείνουν να γίνουν... δεδομένο και πλέον φουντώνουν οι φήμες που αναφέρουν ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν ακολουθήσει την τύχη του άλλοτε αδέσποτου φίλου του, Πέτρου Κωστόπουλου...



Ο κολοσσός που ακούει στο όνομα Liberis Publications, ψιθυρίζεται ότι αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα ρευστότητας, που ίσως οδηγήσουν τον όμιλο σε σημαντική συρίκνωση, ακόμη και στο λουκέτο (σύμφωνα με τους πιο απαισιόδοξους), στέλνοντας εκατοντάδες κόσμου στην ανεργία.

Συντάκτες και προσωπικό έλαβαν μόλις το 40% των αμοιβών τους, τον Μάιο, με την διοίκηση του Ομίλου να τους αναφέρει ότι η εξόφληση θα γίνει μεν μετά τις 23 Μαΐου, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει τι θα γίνει με τη μισθοδοσία του Ιουνίου.

Σύμφωνα με ανθρώπους τις αγοράς, ο Αντώνης Λυμπέρης λέγεται ότι προσπαθεί να ξεφορτωθεί τη συμμετοχή του σε περιοδικά που δεν κατέχει 100%, όπως το Αθηνόραμα, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι ήδη έχει αρχίσει να βγάζει τίτλους στο σφυρί!

Πώς, όμως, έφτασε σε αυτό το σημείο ο έμπειρος επιχειρηματίας, με αξιόλογη παρουσία στον χώρο των εκδόσεων; Όπως εξομολογούνται άνθρωποι της αγοράς, στο planet-greece, η συρρίκνωση της διαφημιστικής πίτας σε συνδυασμό με τα ηχηρά κανόνια τριών διαφημιστικών επιχειρήσεων, με πρώτη απ' όλους τη Leo Burnett, έχει πάει πίσω, τα άλλοτε συμμαζεμένα οικονομικά της επιχείρησης, δημιουργώντας ταμειακό κενό, το οποίο σε συνδυασμό με την κρίση, έχει διογκωθεί σε επικίνδυνα επίπεδα!

Οι απαισιόδοξοι κάνουν λόγο για άνοιγμα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που πλέον δεν κλείνει με τίποτα, εντείνοντας τη φημολογία ότι η liberis publications βαδίζει με βήμα γοργό προς τα χνάρια της Imako, του Πέτρου Κωστόπουλου.

Ελπίζουμε οι "Κασσάνδρες" να διαψευστούν, γιατί έστω κι ένας άνεργος να προστεθεί στον χώρο των ΜΜΕ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει εύκολα να βρει δουλειά στην δεδομένη χρονική συγκυρία.

Πώς περιγράφει ο Λυμπέρης τον όμιλό του

Αρχικά, δημιουργήσαμε τα δικά μας περιοδικά, τα οποία γνώρισαν πολύ μεγάλη επιτυχία (STATUS, ΕΓΩ, 7 ΜΕΡΕΣ TV), ενώ στη συνέχεια προχωρήσαμε στη σύναψη σημαντικών συμφωνιών με καταξιωμένους διεθνείς εκδοτικούς οργανισμούς για την έκδοση ξένων τίτλων στην ελληνική αγορά. Κατά την τελευταία δεκαετία, περιοδικά παγκοσμίου εμβέλειας όπως η VOGUE, το Glamour, το Men’s Health, το Hello!, το FOCUS, το Auto Bild κ.ά. κατέκτησαν του Έλληνες αναγνώστες και κέρδισαν την προτίμηση τους. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών μας, ο Όμιλος Λυμπέρη αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο εκδοτικό οργανισμό περιοδικών της χώρας, ενώ παράλληλα και κατά γενική ομολογία, εκδίδουμε μερικά από τα καλύτερα και πιο ποιοτικά περιοδικά.
Πιο πρόσφατα, στα πλαίσια της προσπάθειας μας να επεκτείνουμε την εκδοτική μας παρουσία σε ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές, ξεκινήσαμε την έκδοση περιοδικών lifestyle περιεχομένου στην Ρουμανία και τη γειτονική Βουλγαρία.
Παράλληλα, αντιλαμβανόμενοι τις αλλαγές που η τεχνολογία επιφέρει στον κλάδο μας, αποφασίσαμε την ενίσχυση της παρουσίας μας στο χώρο των ψηφιακών μέσων. Ως αποτέλεσμα, εισήλθαμε με επιτυχία στο μουσικό ραδιόφωνο και, ταυτόχρονα, ξεκινήσαμε την ανάπτυξη μας στο διαδίκτυο είτε ως φυσική συνέχεια των πετυχημένων brands των περιοδικών μας, είτε με εντελώς ανεξάρτητες πρωτοβουλίες.

Δραστηριότητες
Ο ΟΜΙΛΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗ διαμορφώνει το σύγχρονο πολιτισμό, ορίζει το στυλ και θέτει νέα πρότυπα εκδοτικής τελειότητας:
  • Έκδοση lifestyle περιοδικών
  • Έκδοση ειδικών περιοδικών
  • Μουσικό ραδιόφωνο
  • Websites, Web & mobile services
  • Ετήσιοι οδηγοί, φωτογραφικά λευκώματα, συλλεκτικές εκδόσεις 

Διεθνείς Εκδοτικές Συνεργασίες
Στην πολυετή πορεία μας στο χώρο των περιοδικών, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι συνεργασίες της εταιρείας μας με τους μεγαλύτερους διεθνείς εκδοτικούς οργανισμούς. Αποτέλεσμα αυτών των συνεργασιών ήταν η κυκλοφορία πετυχημένων τίτλων διεθνούς βεληνεκούς τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρεία μας.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τους τίτλους που εκδίδει ο Όμιλος Λυμπέρη βάσει license agreements:




ΕΛΛΑΔΑ


ΡΟΥΜΑΝΙΑ


ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

CondeNast International Vogue
Glamour
Lucky
CN Traveller
Glamour
GQ
Glamour 
Rodale Inc Men’s Health
Prevention
Prevention
Gruner Und Jahr / Mondadori Geo
Focus


Hello! Limited (Hola S.A.) Hello!

IDG PC World

Incisive Media (πρώην VNU) Computer Active

Axel Springer Auto Bild



Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ είναι μέλος του MPA (Magazine Publishers of America) από το 1988 και της FIPP (Federation International Periodical Press) από το 1989. 
http://planet-greece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου