Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Χρυσή Αυγή εναντίον Νάντιας

Πρώτο θέμα των ημερών αποτελεί το «εγέρθητι». Η συνέχεια δίνεται μέσα από ένα κείμενο στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής αλλά και με μια ανοιχτή επιστολή μέσα από ένα ανώνυμο blog. Διαβάστε την απάντηση της Νάντιας Αλεξίου μέσα από το FB.

Το κείμενο στο site της Χρυσής Αυγής με τίτλο «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ...... ΝΑΝΤΙΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ»

ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ – ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΕΧΩΡΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ

Μία δημοσιογράφος σχεδόν άγνωστη, που μετά από τόσα χρόνια στην τηλεόραση είναι σήμερα στα αζήτητα των καναλιών, βρήκε επιτέλους την ευκαιρία να εισπράξει το δεκάλεπτο της δημοσιότητας κατά Αντυ Γουορχολ. Έτσι εμφανίστηκε σαν ηρωίδα του «αντιφασιστικού αγώνα», λέγοντας ότι αντιστάθηκε στη Χρυσή Αυγή που εφέρθη απρεπώς στους δημοσιογράφους. Πράγματι αυτή ήταν που έδωσε το σύνθημα να φύγουν όλοι οι δημοσιογράφοι ( λες και αυτήν την είχαμε καλέσει)... όταν ζητήθηκε στην είσοδο του οικοδεσπότη της εκδηλώσεως να εγερθούν, απαίτηση απόλυτα λογική και για λόγους τάξεως και ευπρεπείας και απόδειξη γι' αυτό είναι ότι κανένας ξένος δημοσιογράφος δεν διαμαρτυρήθηκε και επιπλέον οι εκπρόσωποι των ελληνικών ΜΜΕ έχουν βάναυσα λασπολογήσει τη Χρυσή Αυγή τον τελευταίο καιρό.

Επιπλέον είπε ψέματα ότι δήθεν μέλη της Χρυσής Αυγής τράβηξαν με τα χέρια τους δημοσιογράφους και τους έδιωξαν από την αίθουσα. Προς αποκατάσταση της αληθείας, η μόνη που έφυγε ήταν αυτή μαζί με ένα άλλο άτομο και κανένας άλλος.

Ευρισκόταν μάλιστα στην αίθουσα εντελώς παράτυπα αφού στη συνέντευξη είχαμε επιτρέψει να βρίσκονται μόνο δημοσιογράφοι τηλεοπτικών σταθμών με λινκ, ξένα κανάλια και κανένας άλλος. Αυτή δεν έπρεπε να βρισκόταν στην αίθουσα, ούτε την είχε καλέσει κανείς και την προκαλούμε να μας πει ποιος την κάλεσε. Μάλλον είχε μπει στην αίθουσα, διαφεύγοντας της προσοχής των υπευθύνων με προφανή σκοπό να δώσει το σόου της. Όταν μάλιστα αρνήθηκε να σηκωθεί της είπε ο υπεύθυνος ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ότι μπορεί να αποχωρήσει.

Από κει και πέρα πράγματι ΕΠΈΤΥΧΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ και έγινε το «πρόσωπο της ημέρας» στα μέσα που συκοφαντούν συστηματικά τη Χρυσή Αυγή και έφθασε μέχρι του σημείου να γράψει ότι την απειλούμε.

Κανείς δεν ασχολείται μαζί της. Αυτά για το περίφημο εγέρθητι που δήθεν έθιξε την αξιοπρέπεια των ελλήνων δημοσιογράφων. Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί μας καθυβρίζουν επί τόσο καιρό γι' αυτούς φαίνεται δεν έχει καμία σημασία. Ίσως επειδή εμείς δεν διαθέτουμε σύμφωνα με αυτούς αξιοπρέπεια... Ποιοι είναι τελικά οι ρατσιστές σ' αυτόν τον τόπο;

Και ένα τελευταίο ερώτημα ρητορικό: Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι αμέσως έσπευσε να της συμπαρασταθεί ο Τρίμμης του γνωστού ΙΟΥ που συκοφαντούσε συστηματικά επί σειρά ετών τη Χρυσή Αυγή;




Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ "ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ" ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!

Λοιπόν, κυρία Νάντια.

Τα πράγματα δεν σου τα έμαθαν σωστά.

Θα μάθεις να σέβεσαι, είτε είσαι δημοσιογράφος, είτε είσαι φρικιό. Ο Σεβασμός σαφώς και δεν επιβάλλεται αλλά εσύ πήγες ακάλεστη σε ξένο σπίτι οπότε οφείλεις και να το σεβαστείς.

Όταν πας σε ξένο σπίτι και μάλιστα ακάλεστη λοιπόν, και βλέπεις τον οικοδεσπότη, θα σηκώνεσαι, είτε για να τον χαιρετήσεις, είτε απλά από σεβασμό. Εάν στο σπίτι σου, σου έμαθαν οι γονείς σου να την αράζεις στην κρεβατοκάμαρα του οικοδεσπότη με τα παπούτσια στα κλινοσκεπάσματα, περιμένοντας τον και μόλις τον δεις να του λες, "γεια χαραντάν μπάρμπα, όλα κούλ;", ε λοιπόν φταις εσύ και η οικογένεια σου που δεν σου έμαθαν τρόπους.

Εσείς οι δημοσιογράφοι θα μάθετε, θέλετε δε θέλετε, να σέβεστε κάποια πράγματα, είτε σας αρέσει είτε όχι.

Δεν μπορεί τόσο καιρό να είχατε εσείς οι αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι την Χρυσή Αυγή αποκλεισμένη και φιμωμένη και ξαφνικά μετά τις εκλογές να μπουκάρετε στο σπίτι της Χρυσής Αυγής με τους δικούς σας όρους και προπαντός χωρίς να σέβεστε το χώρο που σας φιλοξενεί ενώ έχετε μάλιστα μπουκάρει εκεί χωρίς να σας το ζητήσουν..

Πολύ ευγενικά σας φέρθηκαν μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, γιατί κανονικά εάν άλλο κόμμα δεχόταν τέτοια λάσπη, συκοφαντία και αποκλεισμό προεκλογικά και μετά της εκλογές τολμούσες κυρία Νάντια να μπουκάρεις μέσα ακάλεστη, για να πάρεις, κατόπιν εορτής συνέντευξη, από τον αρχηγό αυτού του κόμματος, σε διαβεβαιώ πως όχι απλά θα σου ζητούσαν να σηκωθείς όρθια αλλά θα σε πέταγαν από το μπαλκόνι σούμπιτη.

Φαντάσου να πήγαινες στο Περισσό να πάρεις συνέντευξη από την Παπαρήγα όταν όλα τα ΜΜΕ θα είχαν φιμωμένο, αποκλεισμένο και κατασυκοφαντημένο το ΚΚΕ προεκλογικά. Εκεί και σε μία τέτοια περίπτωση, θα διαπιστώνατε όλοι σας, ποιος είναι ο πραγματικός ναζισμός... Δεν θα σου ζήταγαν απλά να σηκωθείς, δεν θα σε πέταγαν απλά από το μπαλκόνι, αλλά θα σε έστελναν στη Σιβηρία, τροφή για τις τίγρεις....

Γι'αυτό κόψε τις ψευτομαγκές και στο εξής θα μάθετε όλοι εσείς οι καλομαθημένοι δημοσιογράφοι, και να σηκώνεστε από σεβασμό και κάμψεις ακόμα να παίρνετε, εάν σας το ζητήσουν.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΧΟΛΙΟ: Η συγκεκριμένη "αγωνίστρια" είναι γνωστή εδω και χρόνια για τις αισχρές ύβρεις που εκτοξεύει εναντίον των αστυνομικών σε κάθε πορεία ή ρεπορτάζ που κάνει. Εκμεταλλεύεται τη σιωπή τους για να το παίζει...μαγκιά, γνωρίζοντας πως θα την ανεχθούν. Κάτι ανάλογο πήγε να κάνει και με τους Χρυσαυγίτες, ξεχνωντας πως εκείνοι δεν είναι ούτε Αστυνομία ούτε καν Στρατός (όπως τον έχουν καταντήσει), αλλά ΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ και συμπαγής ομάδα με συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς.

ΞΥΔΑΚΙ ΛΟΙΠΟΝ, κακομαθημένοι μαρκουτσοφόροι!

Η απάντηση στο FB από την Νάντια Αλεξίου

Ειχα παρει μια απόφαση, ως Ναντια, να απεχω απο ολη αυτη την διαδικασια, των δηλώσεων, με αφορμή το περιστατικό της Κυριακής (06/05), πριν την έναρξη της Σ/Ξ Τύπου του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Συνειδητά επελλεξα να μη δωσω συνεχεια με δηλωσεις και συνεντευξεις, οπως μου ζητηθηκε, απο συναδελφους μου..

Η ανάρτηση της προσωπικης μου θέσης στο FB, για το πετιστατικο, έγινε γιατί έχω επιλέξει και θελω να αποφύγω να γίνω ως φυσικό πρόσωπο και ως μεμονωμένο περιστατικό- το γεγονός- αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από συγκεκριμένους κύκλους.

Για μένα προσωπικά το περιστατικο τελειωσε, με την έξοδό μου, από την αίθουσα.

Ηταν αδύνατο να φανταστω ότι ένα περιορισμένης έκτασης γεγονός, θα λάμβανε τόσο μεγάλες διαστάσεις, στη συνέχεια.

Επειδή όσα χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία (από το 1999) δε δέχθηκα ποτέ να γίνω αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από ΚΑΝΕΝΑΝ, οφείλω να διαχωρίσω επίσημα τη θέση μου, από τον τρόπο που επιχειρειται να παρουσιαστεί.

Τηρώ ίσες αποστάσεις απέναντι στα πολιτικά κόμματα και ουδέποτε μερολήπτησα υπέρ ή εις βάρος του κόμματος της Χρυσής Αυγής και των στελεχών του.

Αυτά, προς άρση κάθε παρεξηγήσεως και επειδή η ελεύθερη δημοσιογραφία απέχει εξ ορισμού από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες.

http://www.lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου