Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Σαμαράς: Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ, αυτό συμφέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ και τη διαπλοκή


Ισχυρή εντολή ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος που διεξήχθη στο Ζάππειο. Επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ, Αριστερά και Χρυσή Αυγή ενώ ανέλυσε και τους άξονες του σχεδίου της ΝΔ για έξοδο από την κρίση.

«Ένα πράγμα σας ...υποσχέθηκα: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Έννοια μας είναι το αύριο. Γι’ αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή: Για να τα αλλάξουμε όλα» είπε.

«Δύο χρόνια τώρα, δύο αντιπάλους είχα: Το Μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ που έκλεισε μαγαζιά, έβαλε λουκέτα, έριξε χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία και την Αριστερά, που έδιωχνε επενδύσεις, έδιωχνε τουρίστες, έκλεινε επιχειρήσεις, χάιδευε κουκουλοφόρους» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Όταν μίλαγα για μέτρα ανάπτυξης ήμουν μόνος. Και στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Τώρα όλοι μιλάνε για μέτρα Ανάπτυξης. Και στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό» είπε. «Τον περασμένο Νοέμβριο η ολέθρια επιλογή Παπανδρέου,για δημοψήφισμα μας απομόνωσε στην Ευρώπη. Η απομόνωση που είχαμε υποστεί και η πίεση που θα μας ασκούσαν θα ήταν καταστροφικές για την Ελλάδα. Ο κ. Παπανδρέου έφυγε,Τώρα ήλθε η ώρα να φύγει και το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «στο μεγάλο θέμα της Ασφάλειας, ούτε τη λέξη λαθρομετανάστες δεν ήθελαν να ακούσουν».

«Ο κ. Βενιζέλος, έχει σήμερα το θράσος να με κατηγορεί ότι θέλω να γίνω πρωθυπουργός. Του απαντώ: Αν ήθελα να γίνω Πρωθυπουργός με κάθε τίμημα θα τον άφηνα να διαλύσει τη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο και θα 'βγαινα μετά με 60%» ανέφερε.

«Το σχέδιό μας για έξοδο από την κρίση είναι απλό. Πέντε λέξεις μόνο: Ανάκαμψη, Κοινωνική Συνοχή, Ανάπτυξη, Ασφάλεια» είπε.

«Πρώτο, Ανάκαμψη. Δηλαδή, να σταματήσει η ύφεση. Δεύτερο Κοινωνική συνοχή: μέτρα για διόρθωση κάποιων ακραίων αδικιών. Θα αποκαταστήσουμε ξανά το αίσθημα δικαίου του Ελληνικού λαού. Δικαστικοί θα ψάξουν το «πόθεν έσχες» όσων μετείχαν σε κυβερνήσεις, από το 1974.

Ανάπτυξη για μας σημαίνει πάνω απ’ όλα ανταγωνιστικότητα. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει και μείωση των φόρων. Οριστική τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Τέρμα τα πρόστιμα. Τρίτο αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Τέταρτο, η Ασφάλεια του πολίτη.Και τέλος, μεγάλες τομές. Μεγάλη Συνταγματική μεταρρύθμιση. Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού. Με περιορισμό των προνομίων βουλευτών και υπουργών. Πραγματική διάκριση των εξουσιών. Και κυρίως διάκριση Εκτελεστικής – Νομοθετικής και Δικαστικής εξουσίας».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε για τα μετεκλογικά σενάρια: «Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ. Και δεν συμφέρει τον Ελληνικό λαό να γίνει τέτοια συγκυβέρνηση. Συμφέρει μόνο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, για να πέσει στα μαλακά. Συμφέρει ακόμα τη διαπλοκή. Τα εξωθεσμικά κέντρα. Αν κάναμε κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα ήμασταν αιχμάλωτοι της δικής του πολιτικής. Θα ήμασταν υποχρεωμένοι να κρατάμε συνεχώς ετοιμόρροπες ισορροπίες.Αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε μεγάλα άλματα προς τα εμπρός» είπε χαρακτηριστικά.

«Συγκυβέρνηση θέλουν κατά βάθος και τα μικρότερα κόμματα. Αλλά για να την… καταγγείλουν μετά! Οι νέοι σχηματισμοί,που δεν είναι αριστεροί,το λέω ευθέως: είναι νεροκουβαλητές του ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά.

«Κι υπάρχουν τέλος, και οι οπαδοί των ναζί. Που κατεβαίνουν στις εκλογές χωρίς να εμφανίζουν τους υποψηφίους τους. Δεν δέχομαι ως Έλληνας, η σημαία των Ναζί να εμφανιστεί μέσα στην Ελληνική Βουλή. Απομονώστε τους. Με το που άρχισε η κρίση εμφανίστηκαν όλες τα νοσηρά συμπτώματα της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς τα πολεμάμε» δήλωσε.

«Η Αριστερά κολλημένη στις εμμονές της. Όλοι οι άλλοι, γύρω μας, μένουν κολλημένοι στο παρελθόν. Το ΠΑΣΟΚ, στους μικρο-κομματικούς υπολογισμούς του» πρόσθεσε.

«Χωρίς σταθερότητα, δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση. Κινδυνεύουν τα πάντα! Οι Έλληνες είναι λαός νοικοκυραίων. Και θα ξαναγίνουν νοικοκύρηδες. Δεν επέστρεψα στην πολιτική για να συμβιβαστώ. Επέστρεψα για να πολεμήσω. Θα είμαι ο Πρωθυπουργός όλων σας.Θα αγωνιστώ για τον καθένα σας. Με κάθε ικμάδα της δύναμής μου, μέρα και νύχτα» κατέληξε στην ομιλία του.

Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση άρχισε με χαιρετισμό του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς, ο οποίος έκανε αναφορά στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και στην συμβολή της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου