Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΛΑΟΣ: Επιχείρηση προσεταιρισμού στελεχών του κόμματος «έναντι ανταλλαγμάτων» από τη ΝΔ


Η αυτόνομη κάθοδος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αποφασίστηκε κατά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος με την πρώην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ.

Όπως αναφέρεται στη ...σχετική ανακοίνωση, «η πρόταση του κ. Σαμαρά, κρίθηκε προσχηματική, από τη στιγμή που παράλληλα με το διάλογο σε επίπεδο κορυφής, υπογείως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση προσεταιρισμού στελεχών του ΛΑΟΣ, έναντι προσωπικών ανταλλαγμάτων».

Μολονότι δεν γίνεται ειδική αναφορά είναι προφανές ότι ο ΛΑΟΣ αναφέρεται στους δύο πρώην υποψηφίους βουλευτές του κόμματος, κ. Κωνσταντίνου Μακρυνόρη και Ιωάννη Κοτσίρη, που την Παρασκευή ανακοίνωσαν την απόφασή τους να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία.

Σε τεταμένο κλίμα η συνεδρίαση

Ο Αθανάσιος Πλεύρης και άλλα στελέχη του κόμματος αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής γραμματείας διαφωνώντας με την απόφαση της αυτόνομης καθόδου του ΛΑΟΣ στις εκλογές.

Ο κ. Πλεύρης φέρεται να είπε ότι υπάρχει ανάγκη δημιουργίας ενός κεντροδεξιού φιλοευρωπαϊκού μετώπου προκειμένου να μην γίνει ο Αλ.Τσίπρας πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθανάσιος Πλεύρης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να εξετάσει το ενδεχόμενο ένταξής του στη ΝΔ, αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά.

Στη λίστα των βουλευτών οι οποίοι τάσσονται υπέρ της συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία είναι σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κυριάκος Βελόπουλος, Κώστας Κιλτίδης, Βαϊτσης Αποστολάτος και η νυν ευρωβουλευτής κυρία Νίκη Τζαβέλλα.
np

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου