Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Διεθνής αντίδραση για τις νέες εκλογές στην Ελλάδα


Διεθνής αντίδραση για τις νέες εκλογές στην Ελλάδα

Σενάρια και εκτιμήσεις από οικονομολόγους και διεθνή μέσα



Η προσφυγή σε νέες εκλογές μέσα στον Ιούνιο με το ενδεχόμενο της εξόδου από το ευρώ να είναι ορατό φέρνει την Ελλάδα και πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας στα...... ξένα μέσα που κάλυψαν επιστάμενα την (αποτυχημένη πλέον) διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης.

«Νέες εκλογές στην Ελλάδα καθώς κατέρρευσαν οι συνομιλίες για συμμαχική κυβέρνηση» μεταδίδει το BBC αναφερόμενο στις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου.

Ο Guardian στη ζωντανή ροή ειδήσεων για την ευρωζώνη και την Ελλάδα επισημαίνει την κατάρρευση του χρηματιστηρίου στην Αθήνα αλλά και του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ανάμεσα στις ανταποκρίσεις από την Αθήνα ο Guardian παραθέτει ένα tweet του αμερικανού οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί που προβλέπει: «Οι νέες εκλογές στην Ελλάδα θα οδηγήσουν σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σε τροχιά σύγκρουσης με την τρόικα που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία και έξοδο [από το ευρώ]».

Μία φωτογραφία των αρχηγών από τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο και η είδηση των νέων εκλογών στο ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο της Die Zeit. «Αναπόφευκτες οι νέες εκλογές» ο τίτλος της FAZ.

Νέες εκλογές ελλείψει συμφωνίας αναφέρει και το ρεπορτάζ του Le Monde.

Στο ίδιο κλίμα και το CNN που βλέπει την Ελλάδα, μετά το πολιτικό αδιέξοδο, να οδεύει και πάλι σε εκλογές.
 
.tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου