Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η αλήθεια... του Νίκου Μιχαλολιάκου [ΒΙΝΤΕΟ]

Κατά κάποιους, υπάρχουν δύο ειδών αλήθειες. Η υποκειμενική και η αντικειμενική. Τώρα μάθαμε και την αλήθεια του Νίκου Μιχαλολιάκου. Δυστυχώς ή ευτυχώς, στο planet-greece ανέκαθεν πιστεύουμε ότι η αλήθεια είναι μόνο μία. Και για αυτή θα σας μιλήσουμε. Και η μόνη αλήθεια, εξ όσων φαίνεται, αφήνει έκθετο τον κύριο Μιχαλολιάκο....




Με το που έμαθε, μετά τη δημοσίευση των exit poll και των πρώτων ποσοστών από τα εκλογικά κέντρα, το βράδυ της Κυριακής, για μεγάλη νίκη της Χρυσής Αυγής, ο γ.γ. Νίκος Μιχαλολιάκος άρχισε να κατηγορεί τα ΜΜΕ για έναν ανελέητο πόλεμο, που υποτίθεται ότι του έκαναν. Κι ερωτούμε εμείς: Σε πόσα κανάλια κι εφημερίδες αρνήθηκε να δώσει συνεντεύξεις; Γιατί;

Γιατί κανείς από τους άλλους υποψήφιους βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν μετείχε σε κάποιο πάνελ; Αφού τους κάλεσαν, και μάλιστα όλοι οι σταθμοί, ως όφειλαν, σύμφωνα με το νόμο, αλλιώς θα αντιμετώπιζαν βαρύτατες ποινικές ευθύνες!

Μήπως γιατί δεν μπορούσαν να αρθρώσουν αντιπολιτευτικό λόγο; Μήπως γιατί το "εγέρθουτου" που ακούστηκε στην συνέντευξη τύπου, που έγινε "εγέρθητω" αργότερα, για να διορθωθεί εσπευσμένα με το σωστό "εγέρθητι", απεικονίζει το μορφωτικό επίπεδο ορισμένων υποψηφίων που επιμελώς ήθελε η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να κρύψει;

Είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που αρκετοί καταθέτουν, προσπαθώντας να εξηγήσουν το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, προσθέτοντας και κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον: Δεν είναι τυχαίο ότι η Χρυσή Αυγή κρύφτηκε από τις κάμερες αμέσως μόλις δημοσκοπικά άρχισε να διαφαίνεται ότι λαμβάνει 4,5% με αυξητικές τάσεις. Χειρίστηκε εξαιρετικά έξυπνα, σε επικοινωνιολογικό επίπεδο, τη δημιουργία του "εχθρού των ΜΜΕ", ό,τι δήθεν τους απέκλεισαν. Γιατί κι έτσι να ήταν, μια απλή αναφορά στο ΕΣΡ ή την Εισαγγελία (προσέξτε, αναφορά - ούτε καν καταγγελία) θα ήταν αρκετό για να πετύχουν σε χρόνο "μηδέν" την άρση όποιου... αποκλεισμού.

Όμως, η αλήθεια είναι ό,τι την Χρυσή Αυγή την βόλευε όσο τίποτ' άλλο να μη μιλάει. Διατηρούσε αυτόν τον μύθο του μυστικισμού που επιμελώς είχε καλλιεργήσει όλα τα χρόνια αλλά ταυτόχρονα εμφανίζονταν στις γειτονιές ως οι κατατρεγμένοι πραγματικοί πατριώτες που φυλάνε Θερμοπύλες κι ότι ως σύγχρονοι "Λεωνίδες" θα πέσουν μαχόμενοι. Έξυπνο...

Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, στις λίγες προεκλογικές τηλεοπτικές του εμφανίσεις, προσπάθησε να καμουφλάρει τις πεποιθήσεις της Χρυσής Αυγής, κάτι που είναι γνωστό τοις πάσι. Κι όμως, όντας καλεσμένος στον Γιώργο Τράγκα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, εκτέθηκε... μόνος του! Το βίντεο που ακολουθεί - αν και ακραίο - είναι ενδεικτικό:
Πάμε λοιπόν στο περιβόητο "εγέρθουτου" που έγινε "εγέρθητω" κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Το βίντεο που σόκαρε την κοινωνία, όχι όμως και τους δημοσιογράφους (εξ ου και η αντίδραση που είχαν) είναι μόνο ένα δείγμα των πραγματικών διαθέσεων της Χρυσής Αυγής, που ποτέ δεν έκρυψε και για τις οποίες τα μέλη της είναι υπερήφανα:
Μία απλή διευκρίνιση σχετικά με το εγέρθητω κτλ: εφ όσον επικαλείστε τα αρχαία ελληνικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το ορθόν είναι "εγέρθητι"! "Εγέρθητω" δεν υπάρχει ως λέξη. "Εγερθήτω" υπάρχει και είναι προστακτική αορίστου χρόνου.: εγέρθητι εγερθήτω εγέρθητε εγερθέντων. 


Επίσης: η ημέρα (και δη η νέα) ξημερώνει. Δεν ξημερώνεται.... όπως ελέχθη δια στόματος Νίκου Μιχαλολιάκου. 


Και τέλος, σε ότι αφορά το "βένι, βίντι... βίκι" που είπε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, το ορθόν είναι "Veni Vidi Vici" (βένι βίντι βίτσι.... διαβάζεται) και δεν έχει καμία σχέση με τα την ερμηνεία που προσπάθησε να δώσει, περί φίμωσης κτλ. Το Veni Vidi Vici, είναι λακωνική αφήγηση του Ιούλιου Καίσαρα, με την οποία ανήγγειλε προς τη ρωμαϊκή Σύγκλητο την πρόσφατη νίκη του το 47 π.Χ. εναντίον του βασιλιά του Πόντου Φαρνάκη του Β' στη μάχη στην αιγυπτιακή πόλη Ζέλα. Η φράση χρησιμοποιείται όταν αναφερόμαστε σε γρήγορη και εύκολη επιτυχία. (το γράφει και το ανενημέρωτο συνήθως wikipedia).
http://planet-greece.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. βίτσι εγινε στα λανινοπαπαδίστικα... αρκετά αργότερα.
    στα παλια καλα λατινικα ειναι οντως "βικι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για να είμαστε ακόμη πιο ακριβείς η προφορά στο Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο:
    /'we:ni:/ , /'wi:di:/, /'wi:ki:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή