Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Χτύπησαν αστυνομικούς - πήραν τις μηχανές. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


8 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Οι τρεις άνδρες της ΔΙΑΣ που τραυματίστηκαν στα επεισόδια Συνολικά στους οκτώ ανέρχονται οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στα χθεσινά επεισόδια στην Πειραϊκή-Πατραϊκή στην Πάτρα. Προκλήθηκαν ζημιές σε .......
αστυνομικά οχήματα, ενώ έγιναν 22 προσαγωγές και 5 συλλήψεις.

Οι ένστολοι της πρώτης φωτογραφίας είναι οι τρεις πρώτοι που υπέστησαν τραυματισμό και πρόκειται για τους Σπύρο Κυριακόπουλο, Κώστα Δημητρόπουλο και Δημήτρη Γκοτσόπουλο που ανήκουν στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Όλα συνέβησαν όταν δέχθηκαν εντολή από ανωτέρους τους να προσεγγίσουν με τις μηχανές τους το χώρο όπυο βρίσκονταν σε εξέλιξη τα επεισόδια και να προβούν σε προσαγωγές ατόμων.

Φθάνοντας όμως στο σημείο όπου επικρατούσε πραγματική "κόλαση" περικυκλώθηκαν από κρανοφόρους οι οποίοι τους έριξαν στο έδαφος και τους χτυπούσαν.

Το dete.gr τους συνάντησε στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας και όπως δήλωσαν, ήταν ευτύχημα που επενέβησαν κάτοικοι της περιοχής για να τους σώσουν.



Ζημιές σε αστυνομιά οχήματα - 22 προσαγωγές και 5 συλλήψεις


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των τοπικών αστυνομικών αρχών, στην κινητοποίηση των κατοίκων υπήρχαν περίπου 350 μέλη της Χρυσής Αυγής.

Τονίζεται ότι τα περισσότερα από τα άτομα που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις, επιτέθηκαν επανειλημμένως κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν διατεθεί στο σημείο για λήψη μέτρων τάξης και επιχειρούσαν διαδοχικά να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του κτιρίου της Π-Π.

Η αστυνομία κάνει λόγο για επιθέσεις με ιδιαίτερη σφοδρότητα και βιαιότητα καθώς εκσφενδόνισαν κατά των αστυνομικών και των υπηρεσιακών οχημάτων μεγάλος όγκος από πέτρες, κροτίδες καθώς και αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ξύλα, στυλιάρια, λοστοί και άλλα αντικείμενα.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν οκτώ (8) αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομεί, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού, καθώς επίσης σε ένα περιπολικό και δύο υπηρεσιακές μοτοσικλέτες.

Από την άλλη πλευρά, προσήχθησαν είκοσι δύο (22) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν μέχρι στιγμής πέντε (5), ενώ αναζητούνται και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά των αστυνομικών.































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου