Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Κουβέλης: «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


 «ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη στη Βουλή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Κουβέλης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση διευκρίνισε ότι δεν ...προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε από τα κόμματα να αποσαφηνίσουν τις θέσεις τους, ώστε να υπάρχει καθαρή πρόταση για τη χώρα.

«Σταθερή είναι η θέση της ΔΗΜΑΡ για προσπάθεια δημιουργίας κυβέρνησης λαικής ετυμηγορίας. Μια μεταμφιεσμένη κυβέρνηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μας αφορά. Όροι μας είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και η απαγκίστρωση από το Μνημόνιο. Ακούγωντας τον Αλέξη Τσίπρα για πρόταση δημιουργίας κυβέρνησης Αριστεράς, απαντάμε ότι περιμένουμε καθαρές προτάσεις για να τοποθετηθούμε» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.
Πάντως, η Δημοκρατική Αριστερά θεωρείται ρυθμιστής της κατάστασης καθώς η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη λάβει το «πράσινο φως» από το ΠΑΣΟΚ για συνασπισμό κυβέρνησης και σε περίπτωση που η ΔΗΜΑΡ αποδεχόταν την πρόταση του κ. Σαμαρά το πιο πιθανό ήταν να δημιουργηθεί άμεσα κυβέρνηση. Ωστόσο, όπως προέκυψε η ΔΗΜΑΡ κάνει «άνοιγμα» στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα.

np

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου