Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Το ΔΝΤ απειλεί: "Δώσαμε παράταση ενός χρόνου και εσείς την απορρίψατε!"

Να παγώσει τις δόσεις απειλεί το ΔΝΤ εάν δεν επιβληθούν τα νέα μέτρα λιτότητας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η τρόικα δε θα έρθει στην Αθήνα εάν δεν σχηματιστεί πρώτα κυβέρνηση. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε αξιωματούχος του Ταμείου στο Dow Jones Newswire....



H Ευρωπαϊκή Ένωση, από την άλλη, καλεί την Ελλάδα να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και αφήνει ένα παράθυρο ανοικτό για «παρεμβάσεις» στο μνημόνιο που όμως θα έχουν εξαιρετικά περιορισμένο εύρος.

Κι αν αυτά σας φαίνονται λίγο-πολύ αναμενόμενα ή λογικά (δεδομένης της πραγματικότητας), ακούστε κι αυτόν τον «κεραυνό» που εκστόμισε αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του STAR Κωστής Βέιμος, τα στελέχη του ταμείου είχαν προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση παράταση ενός χρόνου για τις σκληρές αποφάσεις όσον αφορά την περικοπή του κόστους εργασίας, τουτέστιν των μισθών. Αξιωματούχος του ΔΝΤ, λοιπόν, τόνισε ότι αυτή η παράταση απορρίφθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία -προφανώς- βιαζόταν να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας και δεν ήθελε παράταση στο χρόνο εφαρμογής!

Κι αν η διαφορά ενός έτους στην εφαρμογή των περικοπών των μισθών δε λέει τίποτα σε πολλούς (που μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, ειδικά με τέτοια φοροεπιδρομή σε εξέλιξη) κανείς δε μπορεί να αποκλείσει ενδιάμεση διαπραγμάτευση (ένας χρόνος είναι πολύς…) που μπορεί να κατέληγε σε ηπιότερες περικοπές.

http://planet-greece.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου