Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Καμμένος:«Ναι» σε εθνική κυβέρνηση, «όχι» σε Σαμαρά- Βενιζέλο


Καμμένος:«Ναι» σε εθνική κυβέρνηση, «όχι» σε Σαμαρά- Βενιζέλο

Τι απάντησαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στις δηλώσεις Βενιζέλου για τις καταθέσεις




Περιοδεία στις δυτικές Κυκλάδες πραγματοποίησε το σαββατοκύριακο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε με ......φουσκωτό σκάφος την Κέα, την Κύθνο, τη Σέριφο, τη Σίφνο, την Κίμωλο, τη Μήλο και τη Φολέγανδρο.

Κατά την περιοδεία του, ο κ. Καμμένος συνομίλησε με πολίτες και συνάντησε εκπροσώπους φορέων των νησιών.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Καμμένος είπε ότι θα μπορούσε στις 18 Ιουνίου να στηρίξει μια εθνική κυβέρνηση, υπό τον όρο να μην μετέχουν σε αυτήν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στο «ακριτικό Αιγαίο». είπε ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα πέρα από την Ελλάδα των δημοσκοπήσεων και των διλημμάτων που βάζουν κάποιοι, και όπου, όπως είπε, οι πολίτες «δεν έχουν φάρμακα, ζουν χωρίς συγκοινωνία, και ζητούν από το αθηνοκεντρικό κράτος και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ασχοληθούν μαζί τους».

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε και στη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ότι «οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος στερούνται σοβαρότητας».

«Στερούμαστε ένα εκατομμύριο δολάρια τα οποία η κ. Μπακογιάννη τα απέκρυψε από τον ελληνικό λαό και τα πήγε στο Λονδίνο. Ο κ. Σαμαράς βέβαια δεν ασχολήθηκε με αυτό το ένα εκατομμύριο δολάρια της κ. Μπακογιάννη και πιθανώς και με άλλα εκατομμύρια τα οποία κάποιοι πολιτικοί βγάζουν στο εξωτερικό, άλλοι με τις μαύρες σακούλες της Siemens» είπε ο κ. Καμμένος.

Δήλωσε ακόμη ότι κάποιοι κρίνουν τους Ελληνες που υποφέρουν, αλλά δεν ζητούν από τη Γερμανία, «να δώσει ο Χριστοφοράκος τα ονόματα των εξωνημένων πολιτικών, να καταγγελθούν οι συμβάσεις της Siemens, των στραβών υποβρυχίων, προκειμένου να μειωθεί το χρέος το οποίο έχει δημιουργηθεί και είναι επαχθές και επονείδιστο καθώς περιλαμβάνει και αυτά τα ποσά μέσα».

Εκτίμησε επίσης ότι το μνημόνιο έχει αποτύχει και παρέπεμψε στο non paper που αποδίδεται στον κ. Παπαδήμο, καθώς και στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

Υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ότι στις 18 Ιουνίου «θα κάνουμε κυβέρνηση», τονίζοντας ότι το κόμμα του θα συμβάλλει «στο να υπάρχει μια εθνική κυβέρνηση».

«Οι Ελληνες πρέπει να ενωθούμε. Οχι για να παραδώσουμε τη χώρα μας, όπως έκανε η κ. Μπακογιάννη με τον κ. Σαμαρά, αλλά για να προστατεύσουμε την εθνική κυριαρχία αυτού εδώ του τόπου» είπε.

Επανέλαβε ότι δεν συνεργάζεται προσωπικά με τους κκ. Σαμαρά και Βενιζέλο, «διότι είναι οι δυο πολιτικοί οι οποίοι υπέγραψαν επιστολή η οποία δεσμεύει τους εαυτούς τους και όχι βέβαια τα κόμματά τους για την επομένη των εκλογών» και επανέλαβε με έμφαση ότι πρέπει να υπάρξει μια εθνική κυβέρνηση, «η οποία να βγει και να πει ότι αυτός ο λαός δεν αντέχει άλλο το αποτυχημένο μνημόνιο 1 και το αποτυχημένο μνημόνιο 2, η δανειακή σύμβαση η οποία έχει συναφθεί δεν έχει δώσει αποτέλεσμα και πάμε προς την κατάρρευση».


Απάντηση Μαρκόπουλου σε Βενιζέλο

Τέλος, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος την Κυριακή για την ασφάλεια των καταθέσεων, τόνισε ότι η Βουλή ψήφισε την εγγύηση του ελληνικού κράτους για καταθέσεις μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ, ενώ υποστήριξε ότι «οι τράπεζες καταρρέουν γιατί το κράτος λεηλάτησε όλες τις μικροκαταθέσεις των πολιτών με την άδικη φορολογία. Και γι' αυτό φταίει ο κ. Βενιζέλος που το εισήγαγε, αλλά και ο κ. Σαμαράς που στήριξε Βενιζέλο στην κυβέρνηση Παπαδήμου αντί να πάει σε εκλογές».

Και κατέληξε: «Αλλά γιατί ανησυχούν για τις τράπεζες; Αφού χρέωσαν με 38 δισ. τους πολίτες για την επιβίωσή τους. Θέλουν κι άλλα;»
 
.tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου