Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Δεν υπογράψαμε την εξαθλίωση του λαού, όπως απαιτούσαν


Μας ζητούσαν υπογραφή στα μέτρα της εξαθλίωσης, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά... την οριστική αποτυχίας των προσπαθειών για τη δημιουργία κυβέρνησης.

Κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργηθεί κυβέρνηση που θα σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία, είπε ο ...πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Αλλά, κατά τον Αλέξη Τσίπρα: «Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας και επί της ουσίας έθεσαν ένα δίλημμα: μνημόνιο ή εκλογές, ελπίζοντας ίσως ότι θα μας εκβιάσουν να προσχωρήσουμε στο Μνημόνιο ή για να φέρουν για τους εαυτούς τους καλύτερο αποτέλεσμα» τόνισε ο κ.Τσίπρας.

»Δεν ζητούσαν απλά τη συναίνεσή μας, αλλά μας καλούσαν να βάλουμε υπογραφή στα μέτρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Αντισταθήκαμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας» είπε και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την απόφαση να μην προδώσει τις προσδοκίες του λαού.

«Οι δυνάμεις του χτες που κατεδάφισαν την κοινωνία ψάχνουν μία δεύτερη ευκαιρία επιβίωσης, απειλούν και τρομοκρατούν» σημείωσε ο κ.Τσίπρας και πρόσθεσε ότι πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. «Τώρα είναι η ώρα να ολοκληρώσουμε το μεγάλο βήμα που έγινε στις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου