Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Στηρίξτε κυβέρνησή μας για καταγγελία του Μνημονίου..

Πλήρης ρήξη - Πάμε για εκλογές - Ρελάνς Π.Καμμένου: Ζήτησε να στηρίξουν κυβέρνησή του (upd)

(ΑΝΑΝΕΩΣΗ 16.48) Σε δηλώσεις προέβη ο Φ. Κουβέλης και ο Ευ. Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών ηγετών στο προεδρικό Μέγαρο με τον ......Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε ο Φ. Κουβέλης,

«Η χώρα οδεύει προς εκλογές. Η σύσκεψη δεν απέφερε καρπούς. Δεν υπήρξε συμφωνία για να υπάρξει λύση έτσι ώστε να αποφύγει η χώρα την προσφυγή σε εκλογές. Δυστυχώς δεν υπήρξε συμφωνία, Η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή (για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση). Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους και κάθε πολιτική δύναμη ας αναλάβει τις ευθύνες της».

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου «Η χώρα οδεύει προς εκλογές ξανά μέσα σε πολύ λίγες μέρες. Κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ το στιγμιαίο κομματικό συμφέρον», ενώ επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές και ότι θέλει την Ελλάδα στο ευρώ.

Όσον αφορά την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι, «Αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της επιμονής του κ.Κουβέλη να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αυτή. Κάναμε προσπάθεια να πείσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ ώστε να προχωρήσουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας αλλά δεν το πετύχαμε» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι ο Π. Καμμένος πρότεινε να στηρίξουν οι υπόλοιποι μια κυβέρνηση Καμμένου. Όπως είπε ο Ευ. Βενιζέλος η εντολή του λαού δεν είναι αυτή. Έκανε λόγο για υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σύσκεψης και θα δει τις σκοπιμότητες των κομμάτων. Όπως σημείωσε ο Ε. Βενιζέλος, «Επικράτησε αλαζονία, μικροκομματισμό. Είναι πολλοί που ειδικεύονται στο εμπόριο ψευδαισθήσεων»

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε:

«Καταθέσαμε τις επτά θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφερθήκαμε στα εθνικά θέματα τα οποία όμως δυστυχώς δεν συζητήθηκαν».

«Αναφερθήκαμε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στην ανάγκη του αμέσου παγώματος των δεσμεύσεων του Μνημονίου και στα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην αγορά με τη ρευστότητα», είπε.

«Από την μεριά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν είχαμε ανταπόκριση. Ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε στα επτά σημεία εκτός από τη διαγραφή του χρέους», σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι όλες οι προτάσεις μποκαρίστηκαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που όπως υπογράμμισε «συνεχίζουν να υπηρετούν τα συμφέροντα του Μνημονίου».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχοντας καταθέσει ξεκάθαρες προτάσεις θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα λέγοντας πάντα αυτό το οποίο ισχύει για πάντα. Δεν θα αλλάξουμε τις απόψεις μας κάτω από καμία πίεση», τόνισε ο κ. Καμμένος.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

H προβοκάτσια σε βάρος του Π.Καμμένου τίναξε στον αέρα την σύσκεψη στο προεδρικό η οποία έληξε χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ο Π.Καμμένο επιτέθηκε στον Α.Σαμαρά τον οποίο κατηγόρησε ευθέως ως υπεύθυνο για την πλαστογραφία και την χάλκευση του εγγράφου, ενώ ο υπήρξε και έντονος διάλογος μεταξύ Ε.Βενιζέλου και Α.Τσίπρα.

Αύριο ορίστηκε νέα συνάντηση για την δημιουργία υπηρεσιακής κυβέρνησης. Μια προεκλογική μάχη που ξεκίνησε μέσα στην αίθουσα του προεδρικού μεγάρου και θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου.

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε να στηριχθεί κυβέρνηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να προχωρήσει σε καταγγελία του Μνημονίου και να αναλάβει την πλήρη ευθύνη, αλλά Α.Σαμαράς και Ε.Βενιζέλος, αρνήθηκαν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου