Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Για παράβαση καθήκοντος μηνύουν τον Γ.Μπαμπινιώτη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Για παράβαση καθήκοντος μηνύουν τον Γ.Μπαμπινιώτη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί
«Επικίνδυνος για την Παιδεία»
Ο υπουργός Παιδείας, Γ.Μπαμπινιώτης  

Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Παιδεία Γιώργου Μπαμπινιώτη για παράβαση καθήκοντος, αλλά και κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ). Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί κατηγορούν τον υπουργό Παιδείας για την απόφασή του να ......
υπογράψει την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία εξομοιώνονται μισθολογικά και βαθμολογικά οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με τους συναδέλφους τους στο Δημόσιο.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κουρουτός επισήμανε, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν να απομακρυνθεί από τη θέση του υπουργού ο Γ.Μπαμπινιώτης, καθώς με την υπογραφή της γνωμοδότησης «ενισχύει τον ρόλο του ως ιδιοκτήτης των ιδιωτικών σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκεια)» και ζητούν από τους πολιτικούς αρχηγούς να μη συμμετάσχει ο συγκεκριμένος υπουργός σε καμία δημόσια θέση, διότι τον θεωρούν «επικίνδυνο» για την Παιδεία.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος τόνισε ότι ο υπουργός «προσέφερε στους ιδιοκτήτες των σχολείων περίπου 30 εκατ. ευρώ, αφαίρεσε από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς 27 εκατ. και από τα ασφαλιστικά ταμεία 20 εκατ. ευρώ, με τη χαριστική απόφαση που υπέγραψε».
Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπαμπινιώτης έχει υποστηρίξει ότι με την υπογραφή της γνωμοδότησης οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, τουλάχιστον, προστατεύονται από τον κίνδυνο σύναψης ατομικής σύμβασης.

sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου