Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Ο Ολάντ, αν δεν τηρήσει τις υποσχέσεις του θα γίνει... «Ολανδρέου»

Τσίπρας: Ο Ολάντ, αν δεν τηρήσει τις υποσχέσεις του θα γίνει... «Ολανδρέου»
Μία οργισμένη αντίδραση για τα όσα είπε ο ο Αλέξης Τσίπρας για τον Φρανσουά Ολάντ, κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι έβγαλε η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ως «επικίνδυνο και αφελή».
Κατά την επίσκεψή του στην Γαλλία, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσε να ......
έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, όπως επεδίωκε, γιατί όπως ο Φρανσουά Ολάντ δεν συναντά αρχηγούς κομμάτων βάσει πρωτοκόλλου. Ωστόσο, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα στον Φρανσουά Ολάντ λέγοντας ότι αφενός είναι δικαίωμά του να σέβεται το πρωτόκολλο, αφετέρου όμως δεν μπορεί να αθετεί τις υποσχέσεις του μετεκλογικά γιατί κινδυνεύει να γίνει ο «Ολανδρέου» της Γαλλίας γιατί θα υπάρξουν εξελίξεις ανάλογες με αυτές στην Ελλάδα.
Η δήλώση του Αλέξη Τσίπρα είχε ως εξής: «Εάν ο γαλλικός λαός έστειλε τον Νικολά Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο, τον έστειλε όχι για να αντικατασταθεί από κάποιον που κάνει την ίδια πολιτική, αλλά κάποιον που θα την αλλάξει. Ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του διαφορετικά θα γίνει ένας «Ολαντρέου» και θα κινδυνεύει να έχει την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα».
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα από τη Γαλλία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ ταυτίζεται στις θέσεις του με αυτά που επιθυμεί και η Ελλάδα, αυτή την ώρα βρήκε ο κύριος Τσίπρας να τον προσβάλει, ονομάζοντάς τον "Ολανδρέου", και μάλιστα μες την ίδια την πατρίδα του Γάλλου Προέδρου.
Αν δεν είναι επικίνδυνος, είναι εξαιρετικά αφελής».

.iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου