Σάββατο 19 Μαΐου 2012

«Απειλούν με τιμωρία τους Έλληνες»



«Οι έλληνες απειλούνται με τιμωρία επειδή στις εκλογές της 6ης Μαϊου καταψήφισαν το Μνημόνιο και τα κόμματα που το υιοθέτησαν προγραμματικά. Το δυσάρεστο είναι ότι η εκστρατεία αυτή διεξάγεται συντονισμένα, τόσο από το εξωτερικό, όσο και μέσα από την ......
Ελλάδα» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του.
«Αν όμως διαβάσει κανείς προσεκτικά όλες τις απόψεις και τις σχετικές αναλύσεις, αντιλαμβάνεται ότι το κόστος αποβολής μιας οποιασδήποτε χώρας είναι τεράστιο για ολόκληρη την ευρωζώνη» επισημαίνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στον Επενδυτή.
Για το δίλημμα ευρώ ή δραχμή που τίθεται ως το βασικό θέμα των επόμενων εκλογών  ο κ Τσίπρας υποστηρίζει ότι: «‘Οσοι  επαναφέρουν τέτοια διλλήματα διαφωνούν με όσα είπε ο ο Γιούνκερ. Επιπρόσθετα κάνουν ότι αγνοούν τις τοποθετήσεις της ΕΚΤ για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των τραπεζών. Αυτό που γνωρίζουν οι έλληνες αυτή τη στιγμή είναι ότι η πολιτική των Μνημονίων είναι ολοκληρωτικά αναποτελεσματική ως προς τους οικονομικούς στόχους και απολύτως καταστροφική σε παραγωγικό και κοινωνικό επίπεδο. Επομένως μας οδηγεί σε βέβαιη χρεωκοπία και σε αποβολή από την ευρωζώνη. Το μνημόνιο διαλύει το ευρώ. Αυτό μας φέρνει μπροστά στην άμεση ανάγκη να αλλάξουμε δρόμο».
Για το non paper του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, υποστήριξε ότι: «Δεν ξέρω γιατί ο κ. Παπαδήμος δεν παίρνει την ευθύνη να ενημερώσει επισήμως για την κατάσταση της οικονομίας, και πετάει το μπαλάκι αλλού. Ούτε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι λέει και που απευθύνεται κάθε non paper που διακινείται από το γραφείο του κ. Παπαδήμου.  Αν η κατάσταση βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό.
Προχώρησαν σε ανακεφαλαιοποιήσεις  τραπεζών με δημόσιο χρήμα και μετοχές κοινές, χωρίς δικαίωμα ψήφου. Κουρέψανε τα αποθεματικά των ήδη λεηλατημένων ταμείων και τα διαθέσιμα μιας σειράς από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Έχουν οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση και την κοινωνία σε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις. Δεν μπορούν να ισχυρίζονται ότι φταίει το προχθεσινό αποτέλεσμα για την κατάσταση της οικονομίας. Και εκτός αυτού σας υπενθυμίζω ότι πριν από κάθε δόση του Μνημονίου άρχιζε πάντοτε η ίδια ιστορία για το μέχρι που φτάνουν τα ταμειακά διαθέσιμα. Αρκετά πια. Αν θέλουμε να τραβήξουμε την χώρα από το χείλος του γκρεμού πρέπει να αλλάξουμε πολιτική τώρα».
Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι «Η επιστροφή στην δραχμή δεν είναι επιλογή» κατηγορεί τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ΔΗΜΑΡ, ότι «Μιλάνε για αναδιαπραγμάτευση, και για απαγκίστρωση, αλλά το μέγιστο που μπορέσαμε να καταλάβουμε είναι ότι πρόκειται για κάποια ελάχιστα περιθώρια αναδιαμόρφωσης που δίνουν οι ίδιοι οι ευρωπαίοι, μπροστά στην ολοκληρωτική αποτυχία δύο προγραμμάτων στήριξης.  Πίσω από τα επικοινωνιακά παιχνίδια είναι η άποψη για πλήρη εφαρμογή του Μνημονίου».
Και επαναλαμβάνει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «Στις 18 χωρίς μνημόνιο και με κυβέρνηση Αριστεράς».

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου