Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μαθήματα πολιτικής αριθμητικής σε ένα μειράκιον της πολιτικής που ακούει στο όνομα Τζήμερος


Πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, μεταξύ αυτών και ο αντιπρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία, Ξανά!» παραιτήθηκαν διαφωνώντας με τη συνεργασία με τη «Δράση» του Στέφανου Μάνου.
Είναι προφανές ότι η απόφαση ελήφθη… συλλογικά και με δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά το θέμα δεν είναι πως... αντιλαμβάνεται ο κ. Θάνος Τζήμερος τη λειτουργία των κομμάτων «χωρίς πολιτικούς» - λέμε και καμιά… βλακεία για να περνά η ώρα, αλλά το πώς βλέπει τις πολιτικές συμμαχίες.

Στη δήλωσή του για την παραίτηση των πέντε στελεχών, ο ανερχόμενος αστέρας της ελληνικής πολιτικής σκηνής- αυτό πιστεύει τρομάρα του, τονίζει: «Η «Δημιουργία, ξανά!» είναι ένα αυτόνομο κόμμα, όπως και η «Δράση», δεν συμφωνούμε σε όλα, διατηρούμε την αυτοτέλειά μας, και τώρα και μετά τις εκλογές, όμως προωθούμε από κοινού την βασική «πλατφόρμα» μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη επειγόντως η Ελληνική οικονομία. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται οι εκπρόσωποι του ορθολογισμού και του κοινού νου να βρίσκονται στην επόμενη Βουλή, άρα να ξεπεράσουν το όριο του 3%, αθροίζοντας τις δυνάμεις τους. Δεν πρόκειται για πολιτική φιλοσοφία, αλλά για απλή αριθμητική».

Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι ο κ. Τζήμερος θεωρεί εαυτόν και τον κ. Μάνο ως «εκπροσώπους του ορθολογισμού και του κοινού νου». Όχι και όσους- άλλους βρίσκονται στην επόμενη Βουλή.
Ο βοναπαρτισμός στο μεγαλείο του.

Η δεύτερη παρατήρηση είναι ότι ο κ. Τζήμερος θεωρεί ότι η πολιτική είναι κάτι σαν απλή αριθμητική- κούνια που τον κούναγε. Η πολιτική όμως, αν και δεν το γνωρίζει ο άωρος στο «άθλημα» κ. Τζήμερος, έχει τη δική της αριθμητική. Το «2» και το «2» αθροιζόμενα, δεν μας κάνει πάντα «4». Αν δημιουργούν δυναμική, αν προστίθενται με κάποιο όραμα, μπορεί και να κάνουν δέκα. Αν αντιθέτως η πρόσθεση γίνεται απλά για να εξασφαλίσουν κάποιοι μια βουλευτική καρέκλα, μπορεί να φέρει και τα αντίθετα αποτελέσματα. Και αθροιζόμενα να κάνουν… δύο! Δεν είναι μακριά το σκοτάδι κ. Τζήμερε. Συνέχισε έτσι, κλείσε τα μάτια και θα το δεις…

ΑΣΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου