Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανιδρύεται και γίνεται «μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη»


Ο ΣΥΡΙΖΑ επανιδρύεται και γίνεται «μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη»

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε τη μετεξέλιξη του πολιτικού σχηματισμού



Την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και την μετεξέλιξή του σε μία μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, στην...... διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι αυτή είναι η εντολή του λαού, δηλαδή η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι αυτή η προσπάθεια άρχισε ήδη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ της 5ης Μαΐου δεν υπάρχει πια. Σήμερα έχουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι το έναυσμα για μία ανασυγκρότηση του κόμματος. Γρήγορα θα προχωρήσουμε σε διαδικασίες ανασυγκρότησης»
είπε, τονίζοντας ότι θα καταθέσει σχετικό αίτημα στον Άρειο Πάγο. «Αυτή είναι η εντολή του λαού, δηλαδή η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «αυτή η προσπάθεια άρχισε ήδη και χθες πραγματοποιήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση 70 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα».

Για την άρνησή του να πάρει μέρος σε κυβέρνηση συνεργασίας ο κ.Τσίπρας είπε: «Θέλουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να νομιμοποιήσει ότι απονομιμοποίησε ο λαός στις εκλογές». Πρόσθεσε ότι  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αξιολογήσει αν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συμφωνούν και να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Είπε, ακόμη, ότι τα τρία κόμματα φαίνεται ότι έχουν καταλήξει σε μία προγραμματική βάση για κυβέρνηση διετίας και όπως είπε, ζητούν χρόνο όσο θα διαρκεί και το Μνημόνιο.

«Δεν έχουμε φόβο να κυβερνήσουμε, αλλά δεν θα πάμε ξυπόλητοι στα αγκάθια» τόνισε.

Ο κ.Τσίπρας υπογράμμισε ότι σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ίδια η Ευρωζώνη θα υπάρχει. «Το θέμα είναι να πείσουμε εταιρίους και δανειστές ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να αλλάξουμε την πολιτική λιτότητας» είπε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, λέγοντας ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων κεφαλαίων και πρόσθεσε ότι: «Ο βασικός αντίπαλος του Σαμαρά είναι ο ίδιος και οι επιλογές του».

Κατηγόρησε, επίσης, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι με τη στάση τους στο μεταναστευτικό τροφοδότησαν τη Χρυσή Αυγή.

Αναφερόμενος στην επιστολή του Λουκά Παπαδήμου για τα ταμειακά αποθέματα της χώρας ο κ.Τσίπρας είπε: «Δεν μας ξαφνιάζει η επιστολή του Παπαδήμου, αλλά το θράσος να μας τη δίνουν στο παρα πέντε». Πρόσθεσε ότι ο κ.Παπαδήμος δεν είναι απλός επισκέπτης, αλλά έχει ευθύνες για τα ταμειακά αποτελέσματα. «Αυτοί που μας κυβερνούν αποδεικνύουν ότι είναι ανεύθυνοι από τον τρόπο που διαχειρίζονται την κρίση στη χώρα» είπε και πρόσθεσε ότι «κυβερνούν με ανευθυνότητα, απειλές και εκβιασμούς».

»Είναι το άκρο άωτο της ανευθυνότητας να ζητάνε από τον Τσίπρα και την Παπαρήγα τι θα κάνουν, όταν οι ίδιοι φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση της χώρας» υπογράμμισε.
 
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου