Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Αλαβάνος: Συμφωνώ με ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώ με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


Σύμφωνος με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ στο θέμα σχηματισμού κυβέρνησης δηλώνει ο Αλέκος Αλαβάνος, με αφορμή αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο όνομά του κατά σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που είδε το φως της δημοσιότητας, και τον ισχυρισμό του κ. Βενιζέλου ότι .......«ο Αλαβάνος διαφωνεί» με τη στάση του κ. Τσίπρα.

Ωστόσο, ο κ. Αλαβάνος διατηρεί τις θέσεις του σχετικά με το ευρώ και τις εμφανίζει ως «διαφορά εκτίμησης» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Επανειλημμένα και δημόσια έχω εκφράσει την άποψη ότι η Aριστερά δεν πρέπει να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τις δυνάμεις του μνημονίου και ότι οι εκλογές είναι αναγκαίες για να αποφασίσει ο λαός στο δίλημμα με σαφήνεια», τονίζει στη δήλωσή του ο Αλέκος Αλαβάνος και ξεκαθαρίζει πως «με αυτούς που διαφωνώ απόλυτα, είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο για την ευθύνη τους για την καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας, αλλά και γιατί, για να στηρίξουν το μνημόνιο, εξαπολύουν μια πρωτοφανή εκστρατεία φόβου».

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ», διευκρινίζει, «υπάρχει απλώς διαφορά εκτίμησης ότι απέναντι στον εκφοβισμό και την υστερία η καλύτερη απάντηση δεν είναι η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από το ευρώ, αλλά ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να απαιτεί από την αριστερά πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης και ότι κανένα ευρώ δεν θα σταθεί εμπόδιο για τις υπαρξιακές πια ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας που βρίσκεται σε απόγνωση».
Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου