Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Ενοχλήσεις έχει δημιουργήσει μέσα στους κόλπους της Ε.Ε. η αντίδραση Αυστρίας και Λουξεμβούργου, με στόχο να μην προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για το θέμα της φορολόγησης των...
καταθέσεων εξωτερικού και για να αποφευχθεί η απόκρυψη των αποταμιεύσεων των πολιτών κάθε χώρας σε τράπεζες του εξωτερικού. 


Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του ευρωπαίου επιτρόπου για τα φορολογικά, Άλγκιρντας Σέμετα. Οι δηλώσεις του έγιναν μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.


Όπως δήλωσε ο κ. Σέμετα: «Είναι εντελώς άδικο να προστατεύονται κατ' αυτόν τον τρόπο οι εθνικές κατακτήσεις. Σε αυτό το στάδιο δεν ζητούμε παρά μία έγκριση για διαπραγματεύσεις. Μία τέτοια έγκριση θα μας προσέδιδε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τους κοινούς μηχανισμούς κατά της φορολογικής απάτης και θα επέτρεπε να δημιουργήσουμε νέες πηγές εσόδων για τα κράτη μέλη. 


Είναι μία θλιβερή κατάσταση για την ΕΕ η οποία δεν μπορεί να δείξει στον υπόλοιπο κόσμο ότι τολμά μία επίθεση κατά των φορολογικών παραδείσων».


Για να προχωρήσουν οι διαδικασίες που επιθυμεί ο κ. Σέμετα, με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, απαιτείται ομοφωνία στο Συμβούλιο της Ευρώπης σε ζητήματα που αφορούν το φορολογικό καθεστώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου