Σάββατο 5 Μαΐου 2012

"Οχι στη χαμένη ψήφο"


Ένας πολιτικός σεισμός θα γίνει το βράδυ της Κυριακής και ο λαός με την ψήφο του θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς, τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης προμήνυμα νίκης και ανατροπής και σημείωσε πως κατάλαβε γιατί ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ήθελε να ...
παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους, γιατί μόνο η Αριστερά μπορεί να τη γεμίζει, όπως είπε. Στο σημείο αυτό μπερδεύτηκε και αντί για συγκέντρωση της Αριστεράς είπε «κυβέρνηση» κι έσπευσε αμέσως με χιούμορ να διευκρινίσει ότι η κυβέρνηση θα είναι από Δευτέρα.
Επισήμανε ότι τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α τον παρακολουθούν όχι μόνο οι ψηφοφόροι, αλλά όλοι, η Ελλάδα και η Ευρώπη και κάνει τους δανειστές να ανησυχούν. Κατηγόρησε τον κ. Σόϊμπλε για ωμή προεκλογική παρέμβαση στην Ελλάδα και παρατήρησε: «Γνωρίζουμε ότι εύχεται και εργάζεται για να νικήσουν από κοινού Σαμαράς και Βενιζέλος. Αν το θέλει τόσο πολύ, του λέω το εξής. Έλα να τους ψηφίσεις. Αλλά να ξέρεις ότι ο καιρός που απέναντί σου στη διαπραγμάτευση ήταν αυτοί που βρίσκονται και στις λίστες της SIEMENS πέρασε. Απέναντί τους έχεις πλέον τον ελληνικό λαό. Αυτός έχει το λόγο τώρα».
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σπάει το ανομολόγητο ταμπού της μεταπολίτευσης που ήθελε την Αριστερά να είναι μόνο για να διαμαρτύρεται και να καταγγέλλει και όχι για να κυβερνά. Ότι κάποιοι σ' αυτόν τον τόπο γεννιούνται για να κυβερνούν και κάποιοι άλλοι μόνον για να κυβερνιούνται. Εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα καταφέρει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή για κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί αυτό επιθυμεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Απευθύνθηκε εκ νέου στην κ. Παπαρήγα και τον κ. Κουβέλη, για τους οποίους είπε ότι δεν καταλαβαίνει το πείσμα τους εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και τόνισε πως μπορούν να απορρίπτουν την πρόταση συνεργασίας μέχρι την Κυριακή, αλλά από τη Δευτέρα δεν θα είναι απλώς μια πρόταση αλλά εντολή του ελληνικού λαού.
Κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 2009 να στραφούν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, διότι, όπως είπε, δεν εγκαταλείπουν οι ίδιοι τις αρχές και τις αξίες τους, αλλά το «κόμμα του κ. Βενιζέλου» έχει εγκαταλείψει τις αρχές και τις αξίες τους.
Για τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. είπε ότι τώρα είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν και τους κάλεσε να μην ανταποκριθούν στα μισαλλόδοξα κελεύσματα του κ. Σαμαρά.
Για τη «Χρυσή Αυγή» επισήμανε ότι είναι «το μακρύ χέρι του συστήματος» και θέλουν να βάλουν τη σβάστικα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ο κ. Τσίπρας τάχθηκε κατά της διαπλοκής και των συμφερόντων ενώ επιτέθηκε εναντίον του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, λέγοντας ότι έχουν βάλει τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο της χρεοκοπίας.
«Όσο μας πολεμάνε τόσο μας ενισχύουν. Και από εδώ, από την πλατεία Θεσσαλονίκης, τους στέλνουμε ένα μήνυμα. Συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα δεν θα μπορείτε ανενόχλητοι να καταστρέφετε τη χώρα. Συμβιβασθείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα με την εντολή του λαού θα η Δημοκρατία επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε. Και η δημοκρατία έχει κανόνες. Και θα μάθετε να τους σέβεστε είτε το θέλετε είτε όχι. Συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι από Δευτέρα δε θα φοβίζετε εσείς το λαό αλλά ο λαός θα φοβίζει εσάς. Γιατί από Δευτέρα θα έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση της αριστεράς που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας και θα ανατρέψει τη πορεία του λαού μας προς τη δυστυχία», είπε ο κ. Τσίπρας. Πρόσθεσε πως «ψηφίζοντας τον κ. Σαμαρά παίρνετε προσφορά - πακέτο τον κ. Βενιζέλο και ψηφίζοντας τον κ. Βενιζέλο παίρνετε προσφορά-πακέτο, μάλιστα σε συσκευασία πρωθυπουργού τον κ. Σαμαρά».
Σε όσους είναι ακόμη αναποφάσιστοι είπε να μην επιλέξουν τη «χαμένη ψήφο» και σε όσους σκέφτονται την αποχή να μην αφήσουν τους άλλους να μιλήσουν για λογαριασμό τους.
Μετά το τέλος της ομιλίας ο κ. Τσίπρας κάλεσε στην εξέδρα τους υποψήφους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην Α΄και Β΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου