Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

«Όχι» στην πρόταση Τσίπρα για συνεργασία της Αριστεράς από την Αλέκα Παπαρήγα


Την πρόταση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς απέρριψε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της για το εκλογικό αποτέλεσμα.
«Παραμένουμε στο όχι στη συνεργασία», τόνισε η κυρία Παπαρήγα, αφού όπως είπε, για να συμμετάσχει το ΚΚΕ σε μια τέτοια κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει «ριζική στροφή», μια «τούμπα», αλλά και ...σε «απαράδεκτους συμβιβασμούς» όσον αφορά στα λαϊκά συμφέροντα.

Η γγ της Κ.Ε. του ΚΚΕ κάλεσε τους πολίτες να μην παραπλανηθούν από τη «μεταμφίεση» του πολιτικού συστήματος που θα επιχειρηθεί τις επόμενες ημέρες. Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε «μεγάλη παρακαταθήκη» το γεγονός ότι μόνο του το Κομμουνιστικό Κόμμα έδωσε τη μάχη της προβολής της δικής του εναλλακτικής πρότασης, απέναντι σε ένα σύνολο φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Η κυρία Παπαρήγα αφού πρώτα επισήμανε ότι το κόμμα πέρασε μέσα από συμπληγάδες, είπε ότι «έχουμε μικρή άνοδο, αν και θα θέλαμε περισσότερη». Επεσήμανε δε ότι είναι θετικό το ότι ωριμάζει ή θα ωριμάσει το κίνημα της ανατροπής και το ότι το κίνημα αυτό δεν θα απέχει, όπως είπε, από την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Παρατήρησε ακόμη ότι το ΚΚΕ πέρασε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση μέσα από Συμπληγάδες, καθώς από τη μια υπήρχε η οργή και η διαμαρτυρία και από την άλλη «η χίμαιρα των αυταπατών».

Η κυρία Παπαρήγα τόνισε, τέλος, ότι η ευθύνη και ο ρόλος του κόμματος θα μεγαλώνει, διαβεβαιώνοντας ότι το ΚΚΕ θα παραμείνει «η αναντικατάστατη δύναμη για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων».
np


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου