Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: «Μία δεύτερη προσφυγή στις κάλπες θα ήταν καταστροφική»


Ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών θα ήταν καταστροφικό και θα έθετε σε κίνδυνο την πορεία της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ. Τάχθηκε παράλληλα υπέρ μιας κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι ...φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις -και από το χώρο της Αριστεράς
Οι πολίτες πρέπει να σταθμίσουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών τόνισε ο κ. Βενιζέλος, λέγοντάς στόχος του δεν είναι η πρωθυπουργία, αλλά η έξοδος της χώρας από την κρίση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση συνεργασίας δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι διατεθειμένο να γίνει δεκανίκι λύσεων».

Τόνισε ακόμη ότι «στο χώρο της Αριστεράς υπάρχουν δυνάμεις που δηλώνουν φιλοευρωπαϊκές, αλλά προφανώς νομίζουν ότι η Ευρώπη είναι μια παιδική χαρά, είναι μια εκδρομή». Αναφερόμενος στους κυρίους Κουβέλη και Τσίπρα σημείωσε μάλιστα ότι εμφανίζονται ως «δωρεάν ευρωπαίοι».

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «έχει βαθιά κρίση ταυτότητας» και πως υπάρχει διχασμός στην κορυφή του μεταξύ όσων πιστεύουν στο ευρώ και σε εκείνους που θέλουν επιστροφή στη δραχμή.

Έστρεψε τα βέλη του και κατά του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας πως πρότεινε μια «αριστοδεξία κυβέρνηση», γεγονός που -όπως είπε- είναι μια επίδειξη πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

«Οι προσκλήσεις είναι ανοιχτές, θα ήθελα τα κόμματα να λένε προεκλογικά αυτό που θα αναγκαστούν να πουν και μετεκλογικά», πρόσθεσε και κάλεσε τη ΝΔ να «τοποθετηθεί επιτέλους σοβαρά».

Επιπλέον, επανέλαβε ότι επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ είναι η πρωτιά, υποστηρίζοντας όμως ότι η αυτοδυναμία είναι ανέφικτη. «Η δική μας πρώτη θέση είναι εφικτή, η αυτοδυναμία είναι ανέφικτη», τόνισε και εκτίμησε ότι οι εκλογές θα κριθούν πάνω στην κάλπη.

Ο κ. Βενιζέλος θεώρησε σχεδόν βέβαιη την επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής μέχρι το 2015, επανέλαβε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, ούτε θα περικοπούν οι χαμηλές συντάξεις και μισθοί, αλλά και ότι δεν υπάρξει οριζόντια μείωση μισθών και τόνισε ότι με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα έρθει η ανάπτυξη.
np

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου