Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Οι Σουηδοί (και άλλες 9 χώρες) με δημοψήφισμά τους αρνήθηκαν να μπουν στο ευρώ...Τί ήξεραν;;;;;

Οι φίλοι και εταίροι μας στην Ε.Ε, οι Σουηδοί, που σήμερα μέσω που του υπουργού οικονομικών τους, μας κάνουν "κήρυγμα" ας μας απαντήσουν γιατί ο λαός τους όταν κλήθηκε να συμμετέχει στην Ευρωζώνη, ΑΡΝΗΘΗΚΕ!!!...και συνέχισαν μέχρι και σήμερα να χρησιμοποιούν το δικό τους νόμισμα....Τί ήξεραν τότε (το 2003) που εμείς δεν ξέραμε;;;;; Εκτός βέβαια απο αυτούς και άλλες 9 χώρες δεν μπήκαν στο ευρώ αν και ήταν πολύ πιο αναπτυγμένες απο την Ελλάδα, όπως η Αγγλία, Δανία, Βουλγαρία, Λεττονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, και Τσεχική Δημοκρατία.....
Η κορόνα είναι νόμισμα της Σουηδίας από το 1873, οπότε τέθηκε σε......
ισχύ η Σκανδιναβική Νομισματική Ένωση μεταξύ Δανίας και Σουηδίας, στην οποία προσχώρησε και η Νορβηγία δύο χρόνια αργότερα. Η Ένωση διαλύθηκε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και οι τρεις χώρες διατήρησαν τα ανεξάρτητα νομίσματά τους με το ίδιο όνομα.
Σύμφωνα με τη Συμφωνία Ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Σουηδία οφείλει να υιοθετήσει το ευρώ. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2003 όμως, ένα δημοψήφισμα για το θέμα αυτό κατέληξε σε αρνητική απάντηση. Η Σουηδία δε συμμετέχει ούτε στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών ΙΙ, η διετής συμμετοχή στον οποίο είναι προϋπόθεση για την υιοθέτηση του ευρώ. Έτσι, η αντικατάσταση της κορόνας μετατίθεται για το μέλλον.

wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου