Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Θύμα εξύβρισης και ξυλοδαρμού 78χρονος Ολλανδός στη Λακωνία


Θύμα εξύβρισης και ξυλοδαρμού 78χρονος Ολλανδός στη Λακωνία

Εξετάζεται το ενδεχόμενο της ρατσιστικής επίθεσης
Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα ηλικίας 45 και 48 ετών




Δυο άτομα, ηλικίας 45 και 48 ετών, συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής από αστυνομικούς στη Λακωνία με τη ......κατηγορία ότι το πρωί της ίδιας ημέρας επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν 78χρονο υπήκοο Ολλανδίας - κάτοικο Μονεμβασιάς - σε παραλία στους Μωλάους.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως από την έως τώρα έρευνα προκύπτει πως ένα όχημα μέσα στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα προσέγγισε τον ηλικιωμένο τη στιγμή που περπατούσε στη παραλία. Οι επιβαίνοντες τον εξύβρισαν και στη συνέχεια του επιτέθηκαν με πέτρα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σε διάφορα σημεία του σώματος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας ο συνοδηγός του οχήματος όταν πλησίασε τον αλλοδαπό τον ρώτησε: «Είσαι Γερμανός;». Ο 78χρονος απάντησε: «Οχι, είμαι Ολλανδός…». Τότε ο Ελληνας, του επιτέθηκε με γροθιές λέγοντας: «Γερμανός ή Ολλανδός το ίδιο μου κάνει… Τι νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε στην Ελλάδα…» .

Ο αλλοδαπός αρχικά μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στα νοσοκομεία Σπάρτης και Τρίπολης όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους φερόμενους ως δράστες οι οποίοι, όπως αναφέρουν πληροφορίες, υποστήριξαν πως ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
 
.tovima 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου