Τρίτη 15 Μαΐου 2012

700 εκ. σήκωσαν οι Έλληνες από τις τράπεζες χθες το πρωί!!


Τα 700 εκατομμύρια ευρώ ( ! ) έφτασαν οι αναλήψεις και οι εκροές στις ελληνικές τράπεζες μέχρι και τις τέσσερις χθες το απόγευμα, λίγες ώρες δηλαδή μόνο πριν πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με στόχο την άρση του αδιεξόδου και τον ......σχηματισμό κυβέρνησης.

Αυτό προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης που έδωσε λίγο νωρίτερα στην δημοσιότητα η προεδρία της δημοκρατίας. Ο Κάρολος Παπούλιας υποδέχθηκε μάλιστα τους Βενιζέλο, Σαμαρά και Κουβέλη μπαίνοντας κατευθείαν στο ψητό σχολιάζοντας πως αν και δεν θέλει να δραματικοποιήσει την κατάσταση εντούτοις η τηλεφωνική ενημέρωση που είχε από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο φανέρωσε ότι «η κατάσταση στις τράπεζες είναι πάρα πολύ δύσκολη» προβλέποντας μάλιστα ότι τις επόμενες δύο ημέρες, δηλαδή σήμερα και αύριο, θα χειροτερέψει.


«Βέβαια», πρόσθεσε ο Κάρολος Παπούλιας «μου είπε ότι δεν υπάρχει πανικός αλλά υπάρχει ένας μεγάλος φόβος ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε πανικό, ενώ ανέφερε επίσης ότι η αντοχή των τραπεζών αυτή τη στιγμή είναι πολύ μικρή». Ο κ. Παπούλιας, χρησιμοποιώντας δραματικούς τόνους κατέληξε λέγοντας πως αν αποτύχει και αυτή η προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης-σημειωτέον, απέτυχε και η δεύτερη και η τρίτη προσπάθεια, αφού πλέον πάμε σε εκλογές- «τότε τα πράγματα δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν».
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σάμαρας επεσήμανε ότι τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν έναν υπαρκτό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να δοθούν στην δημοσιότητα από τον ίδιο τον κ. Προβόπουλο καθώς υπάρχει ένα τεκμήριο αμφισβήτησης για το τι λένε τα κόμματα. «Πρέπει και οφείλουν να μιλήσουν τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και ο κ. Προβόπουλος καθαρά. Δεν θέλω», είπε, « να μιλάνε οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών ούτε του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Πρέπει αυτή η υπόθεση της δημοκρατίας να είναι μία ελληνική υπόθεση»


http://www.briefingnews.gr/oikonomia/item/24318

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου