Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Στεγαστικά δάνεια νέας γενιάς για 50 χρόνια και φρένο στις πιστωτικές

Στεγαστικά δάνεια νέας γενιάς για 50 χρόνια και φρένο στις πιστωτικές κάρτες
Οι τράπεζες είναι έτοιμες να βγάλουν από το συρτάρι τους νέα προϊόντα τα οποία θα ρίξουν στην αγορά αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση αλλά και όταν ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στην χώρα, αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα σε ......
δάνεια και πιστωτικές κάρτες.
Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» τα στεγαστικά δάνεια νέας γενιάς θα έχουν μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής τα 50 χρόνια από 40 που είναι μέχρι σήμερα, με σκοπό να φτάσει η δόση σχεδόν όσο είναι και το ενοίκιο ενός σπιτιού. Οι όροι στις χορηγήσεις των νέων δανείων θα γίνουν πιο αυστηροί ωστόσο οι καταναλωτές θα μπορούν να αποπληρώνουν μόνο τόκους για ένα διάστημα δύο ετών ενώ θα μπορούν να κάνουν παράλειψη έως δύο δόσεων τον χρόνο χωρίς ποινή.
Όσον αφορά στα καταναλωτικά δάνεια θα γίνονται ελάχιστες νέες χορηγήσεις, ανεξάρτητα από τον δανειολήπτη, θα είναι απαραίτητη η ύπαρξη τριτεγγυητή στις περισσότερες περιπτώσεις αλλά και συγκέντρωση οφειλών σε συνδυασμό και με υπάρχοντα στεγαστικά.
Οι τράπεζες αναμένεται να προχωρήσουν σε «ψαλίδι»έως και 50% στα πιστωτικά όρια των πιστωτικών καρτών , περιορισμό στην ανάληψη μετρητών ενώ τα όρια στις νέες κάρτες θα είναι στα 1500 ευρώ.
Πάντως 8 στις 10 αιτήσεις για έκδοση πιστωτικών καρτών κόβονται από τις τράπεζες αλλά και οι καταναλωτές όταν μαθαίνουν τους νέους όρους δεν προχωρούν σε αίτηση για την έκδοσή τους.

.iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου