Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ποιοι έφαγαν τα 40 δις των εξοπλισμών


exoplismosΤου Χρήστου Καπούτση
Έχουν ξεπεράσει τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ οι δαπάνες για την εθνική μας άμυνα στη δεκαπενταετία 1996- 2011!!!
Όλοι οι Πρωθυπουργοί, οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας και οι υπουργοί μέλη του ΚΥΣΕΑ ευθύνονται για το «πλιάτσικο» σε βάρος του Δημόσιου ταμείου. Και το χειρότερο, παρότι ξοδέψαμε δισεκατομμύρια ευρώ, δεν κατορθώσαμε να επιτύχουμε την .......
ουσιαστική θωράκιση της άμυνας της χώρας μας.
Για παράδειγμα, αγοράσαμε υπερσύγχρονα άρματα μάχης χωρίς βλήματα!! Αλλά και μαχητικά αεροσκάφη F-16 χωρίς συστήματα αυτοπροστασίας!!! Αγοράσαμε το πανάκριβο και επιχειρησιακά άψογο αντιαεροπορικό σύστημα S-300, και τόχουμε να «λιάζεται» στην Κρήτη!!
Πληρώσαμε 3 δισεκατομμύρια ευρώ για 6 υποβρυχία (4+2) και έχουμε πάρει μόνο το «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» και αυτό όχι ολόκληρο ...
Δυστυχώς όμως υπάρχει και κάτι ακόμη πιο σημαντικό. Η δαιμονοποίηση του Άκη Τσοχατζόπουλου, όχι μόνο συσκοτίζει διάφορες άλλες, εξίσου σημαντικές υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος, αλλά ουσιαστικά, αθωώνει τους πρώην Πρωθυπουργούς , τους Κ.Σημίτη, Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, αφού με αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ γινόταν το «μεγάλο πάρτι» των κερδών από τους Εξοπλισμούς, που έστησαν πολιτικοί, στρατιωτικοί, έμποροι και βιομήχανοι όπλων, μετά τα δραματικά γεγονότα στα Ίμια.
Ποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες, εκδότες, εφοπλιστές, έχουν εμπλακεί , είτε έμμεσα, είτε άμεσα, στην αγορά οπλικών συστημάτων; Πρόκειται για μεγαλοσχήμονες παράγοντες της Δημόσιας ζωής του τόπου, που για «περίεργους» λόγους, βρίσκονται στο απυρόβλητο της Δικαιοσύνης!!
Το εντυπωσιακό είναι ότι η Ελλάδα κατέχει την πέμπτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων εισαγωγέων συμβατικών οπλικών συστημάτων στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη ς (SIPRI), που εδρεύει στη Στοκχόλμη, ενώ, όπως αναφέρεται στην συγκεκριμένη έκθεση, οι άλλες χώρες που είναι πρώτες στη σχετική λίστα είναι η Κίνα, η Ινδία, η Ν. Κορέα και τα Αραβικά Εμιράτα!!
Στην ίδια έκθεση αναφέρεται επίσης ότι σε ΗΠΑ και Ρωσία αναλογούν περισσότερες από τις μισές πωλήσεις όπλων παγκοσμίως!!
Όπως είναι γνωστό , αγοράζοντας πανάκριβα και υπερ-κοστολογημένα οπλικά συστήματα από τις υπερδυνάμεις (ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ) αγοράζεις και πολιτική υποστήριξη για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων. Άρα, όσο πιο πολιτικά αδύναμο είναι ένα κράτος, τόσο πιο πολλά ξοδεύει για την αμυντική του θωράκιση και τόσο περισσότερο πλουτίζουν τα «παράσιτα» της διαπλοκής και οι ύαινες του βρώμικου κυκλώματος των έμπορων όπλων.

spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου