Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΛΑΟΣ-ΝΔ: «Καρφιά» για εξαγορά, χρηματισμούς, έδρες και 25%

Εκατέρωθεν καταγγελίες για εξαγορά, χρηματισμούς, έδρες και 25%
Οι λόγοι για τους οποίους δεν πέτυχε τελικά η προσχώρηση Καρατζαφέρη στο κόμμα της ΝΔ γίνονται σταδιακά γνωστοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καρατζαφέρης απαίτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να ενταχθούν σε εκλόγιμες θέσεις 18 στελέχη του και να λάβει το.......
25% της κρατικής χρηματοδότησης (ήτοι 500 χιλιάδες ευρώ).
Η απαίτηση αυτή, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής που αποκαλύπτει το θέμα, προτάθηκε από τον κ. Καρατζαφέρη στον πρόεδρο της ΝΔ κατά την πρώτη επαφή τους που έγινε περίπου μια εβδομάδα μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου. Οι δύο άνδρες συμφωνούσαν κυρίως στην ανάγκη δημιουργίας ενός κοινού μετώπου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι απαιτήσεις, ωστόσο, για έδρες και χρήματα δεν έγιναν δεκτές και οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν.
Τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ανέλαβαν και τρίτα πρόσωπα, όπως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δ. Αβραμόπουλος και ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Θ. Πλεύρης.
Μετά το διαζύγιο ΛΑΟΣ-ΝΔ η πλευρά Καρατζαφέρη εξαπολύει μύδρους κατά του Αντώνη Σαμαρά με κατηγορίες περί ...αγοραπωλησίας, καταγγέλλοντας έμμεσα ότι η ΝΔ εξαγόρασε τους τρεις πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ. Πρώτος ξεκίνησε τις κατηγορίες περί «προδοσίας» και τα υπονοούμενα ότι οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ που προσχώρησαν στη ΝΔ εξαγοράστηκαν ο ίδιος ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Σήμερα και ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ κατήγγειλε αγοραπωλησία.
«Δεν μπορούμε να πάμε στην πολιτική με όρους αγοραπωλησίας, εάν το ήθελε ο καρατζαφέρης θα μπορούσε να πουλήσει τον εαυτό του» δήλωσε ο Γιώργος Κύρτσος στο ραδιόφωνο του Real.
Ο κ. Κύρτσος τόνισε ότι «εδώ μιλάμε για το τέλος της πολιτικής, η ΝΔ επικαλείται τον κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποιεί παλαιοκομματικές μεθόδους. Νομίζω ότι ο κ. Καρατζαφέρης έχει πάρει τις αποφάσεις του, οι άλλοι είχαν κλείσει τη δουλειά και έκαναν συζητήσεις βιτρίνα. Υπάρχει κρίση αξιοπιστίας και αυτοκαταστρέφονται στη ΝΔ, νομίζοντας ότι καταστρέφουν τον ΛΑΟΣ» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου.

.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου