Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Σήμερα στον Άρειο Πάγο οι 200 υπογραφές για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα

Σήμερα στον Άρειο Πάγο οι 200 υπογραφές για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα
Λίγο πριν τον μετασχηματισμό του σε κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο η διακήρυξη του ενιαίου πολιτικού σχηματισμού μαζί με τις πάνω από 200 υπογραφές στελεχών που......
απαιτούνται.
Το επίσημο όνομα του νέου κόμματος θα παραμείνει το ίδιο, δηλαδή «ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» και στόχος αυτής της κίνησης όπως έχουν δηλώσει τα στελέχη γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι άλλος από την διεκδίκηση των 50 εδρών του μπόνους που αποδίδει ο εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα.
Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο στόχος της πρωτιάς στις εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι εφικτός και γι' αυτό θέλουν την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από συνασπισμό συνιστωσών σε ενιαίο κόμμα, καθώς ο τωρινός εκλογικός νόμος δεν δίνει το μπόνους των 50 εδρών σε συνασπισμό κομμάτων αλλά μόνο σε ένα κόμμα.
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη ορίσει τους αντιπροσώπους τους στην Διοικούσα Επιτροπή ενώ στη διακήρυξη που θα κατατεθεί στον Άρειο Πάγο θα υπάρχει και μια σειρά από προγραμματικές αρχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν ότι οι συνταγματολόγοι που ερωτήθηκαν για το θέμα του μπόνους αποφάνθηκαν ότι ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα μπορούσε να διεκδικήσει τις 50 έδρες και χωρίς δήλωση στο Αρειο Πάγο, καθώς η επαναλαμβανόμενη συμμετοχή του στις εκλογικές διαδικασίες τον έχει καταγράψει ουσιαστικά ως ένα ενιαίο κόμμα.
Την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ από συνασπισμό σε ενιαίο κόμμα είχε προαναγγείλει και ο Αλέξης Τσίπρας, όταν σε πρόσφατη ομιλία του είχε πει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ της 5ης Μαΐου δεν υπάρχει πια. Σήμερα έχουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ». Πάντως τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι η μετεξέλιξη του σε κόμμα δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι καταργούνται τα ήδη υφιστάμενα κόμματα...

.iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου