Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Μισθωτός με 1,4 € καταθέσεις!...και χαμηλόμισθος ιδιωτικός υπάλληλος με καταθέσεις 41,5 εκατ. ευρώ!!!!!!



Όργιο φοροδιαφυγής αποκάλυψαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε τραπεζικούς λογαριασμούς μισθωτών. Όπως προέκυψε δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι δήλωναν εισοδήματα στο όριο του αφορολόγητου και είχαν καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός χαμηλόμισθου ιδιωτικού υπαλλήλου ο οποίος είχε καταθέσεις ύψους 41,5 εκ. ευρώ. Τα χρήματα κατατέθηκαν σε μόλις τρία χρόνια και φυσικά δεν....... τα είχε δηλώσει ποτέ. Επίσης, στο λογαριασμός ενός γιατρού του ΕΣΥ βρέθηκαν 1,4 εκ. ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται και σύμφωνα με το ΣΔΟΕ προέρχονται από φακελάκια. Ενδεικτικό είναι και το παράδειγμα ενός δικηγόρου, στο λογαριασμό του οποίου βρέθηκε 1,5 εκ. ευρώ, που ουδέποτε είχε δηλώσει στην εφορία.
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται φοροτεχνικοί και μηχανικοί των οποίων η κινητή και ακίνητη περιουσία και τα πραγματικά τους εισοδήματα δεν συνάδουν με όσα δηλώνουν στην εφορία. Στο μικροσκόπιο είναι και οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει υποθέσεις απαλλοτριώσεων σε εκτάσεις όπου πέρασαν μεγάλα οδικά δίκτυα. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι το 80% των δικηγόρων δεν κόβουν αποδείξεις στην εκδίκαση των υποθέσεων στο δεύτερο βαθμό, όπου οι αποζημιώσεις είναι μεγάλες.

enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου