Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Βρήκε στο λογαριασμό της 10 εκατ. δολάρια και άρχισε τις...αγορές....

Ενοχη η «κατά λάθος λόγω τράπεζας εκατομμυριούχος» της Νέας Ζηλανδίας

Επρόκειτο για τραπεζικό λάθος που ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως αυτό δεν σταμάτησε τη νεοζηλανδή Κάρα Χάρινγκ από το να οικειοποιηθεί τα 10 εκατ. δολάρια Νέας Ζηλανδίας (σχεδόν 6 εκατ. ευρώ) που είχαν πιστωθεί κατά λάθος στον .......τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της Χούι Γκάο.

Χρειάστηκαν αρκετές ημέρες ωσότου η τράπεζα Westpac αντιληφθεί το λάθος που είχε γίνει, όμως μέχρι τότε η Χάρινγκ είχε ήδη αρχίσει να επιδίδεται σε καταναλωτικά όργια και περισσότερα από τα μισά χρήματα είχαν ήδη μεταφερθεί σε άλλους λογαριασμούς. Κατόπιν, σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, ταξίδεψε στην Κίνα μαζί με την κόρη της και άρχισε να παίζει σε καζίνο του Μακάο.

Ο Γκάο έχει εκδοθεί από τον Χονγκ Κονγκ, αλλά ακόμη δεν έχει δικαστεί. Από ό,τι φαίνεται όμως για τη Χάρινγκ ήρθε η ώρα να πληρώσει καθώς βρέθηκε ένοχη σε 30 κατηγορίες για κλοπή, απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, έπειτα από δύο ολόκληρα χρόνια κατά τα οποία καταζητούνταν από τις Αρχές.Η ίδια δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν γνώριζε από πού προέρχονταν τα χρήματα και πίστευε ότι ο άντρας, ο οποίος εργάζονταν ως υπάλληλος σε ένα μικρό γραφείο μέχρι τότε, είχε κερδίσει το λόττο.

Σε ανάκρισή της από την αστυνομία η Χάρινγκ δήλωσε ότι ο Γκάο είχε γίνει πολύ μυστικοπαθής από τότε που έλεγξε μέσω Ιντερνετ τον λογαριασμό, μια ημέρα του Απριλίου 2009 και «άρχισε να ζητωκραυγάζει λες και βρισκόταν σε άλλον πλανήτη».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο Γκάο δήλωσε στους πελάτες του καταστήματος όπου εργαζόταν ότι είχε κερδίσει τη λοταρία. Ομως η εισαγγελία ισχυρίστηκε ότι η Χάρινγκ είχε πει στην μητέρα της για το λάθος που είχε γίνει και έπειτα άρχισε να ψωνίζει σαν μανιακή.

Παρόλα αυτά, η ποινή που θα της επιβληθεί αναμένεται να είναι πολύ μικρότερη από εκείνη του Γκάο διότι εκείνος διαχειρίστηκε πολύ μεγαλύτερα ποσά από εκείνη. Αφότου η τράπεζα αντελήφθη το λάθος της, κατάφερε να επανακτήσει περίπου τα μισά χρήματα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου