Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΣΤΑ 100 ΕΚ. ΕΥΡΩ Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΤΡΙΑ (3) ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!

Η ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε να καλύψει τις εκλογές προσφέροντας υπηρεσίες τεχνολογίας, θα λάβει ως αμοιβή για τις υπηρεσίες της προς το ελληνικό δημόσιο, το ιλιγγιώδες ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ!!!!!
«Μαύρη τρύπα» που θα αγγίξει τα 100 εκατομμύρια ευρώ θα δημιουργήσουν στα δημόσια ταμεία οι εκλογές της 6ης Μάιου, ποσό που θα αυξηθεί κατακόρυφα στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε νέα προσφυγή στις κάλπες λόγω...

ακυβερνησίας. Στο συγκεκριμένο ποσό μάλιστα δεν έχουν υπολογιστεί οι 3 δόσεις της τακτικής κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων οι οποίες αποδεσμεύτηκαν πρόσφατα (σ.σ. μετά την ψήφιση της προκλητικής τροπολογίας) με την δικαιολογία των προεκλογικών αναγκών των παρατάξεων και οι οποίες συνολικά αγγίζουν τα 29 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «μαύρη τρύπα» έχει προκαλέσει την δυσφορία των μελών της τρόικα καθώς είχαν ξεκαθαρίσει ότι το κόστος των εκλογών δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

60 εκατ. για εκλογικά επιδόματα

Αναλυτικά, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, αποδεσμεύεται κονδύλι ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι δικαστικοί που θα βοηθήσουν στην διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης. Πρόκειται για τα περίφημα εκλογικά επιδόματα τα οποία θα λάβουν μεταξύ άλλων υπάλληλοι Δήμων, Περιφερειών, υπουργείου Εσωτερικών, Εθνικού Τυπογραφείου, Γ.Γ. Επικοινωνίας, διεύθυνσης δημοσιονομικού ελέγχου κ.α.

Επιπροσθέτως, εκλογικό επίδομα θα λάβουν – με απόφαση της τελευταίεας στιγμής – και οι άνδρες της αστυνομίας. Το σχετικό ποσό που θα πιστωθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέρχεται σε 10.000.000 ευρώ.

12 εκατομ. εκλογική χρηματοδότηση κομμάτων

Στα 60 εκατ. ευρώ που θα δοθούν με την μορφή εκλογικού επιδόματος σε δημόσιους υπάλληλους πρέπει να προστεθούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ που θα «οδεύσουν» στα κομματικά ταμεία ως κρατική – έκτακτη – εκλογική χργηματοδότηση. Όπως έγραψε το newsbomb.gr, η Διακομματική Επιτροπή, με μια άνευ προηγουμένου προκλητική απόφαση, αύξησε το σχετικό κονδύλι κατά 4,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό που δόθηκε λίγο πρίν τις εκλογές του 2009. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ακολουθώντας το «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» εκμεταλλεύτικαν πλήρως τον σχετικό νόμο που λέει ότι το μέγιστο ποσό που μπορεί να δοθεί ως εκλογική ενίσχυση ισούται με 0,22 τοις χιλίοις των τακτικών εσόδων του προύπολογισμού. Με άλλα λόγια πήραν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν από το δημόσιο ταμείο όπου συγκεντρώνονται οι κόποι και ο ιδρώτας των ελλήνων φορολογουμένων.

Οι «κρυφές» δαπάνες των εκλογών

Εκτός όμως από τα 72 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν ως εκλογικά επιδόματα και ως επιχορήγηση στα κόμματα μια σειρά δαπανών, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο απαραίτητες, «τορπιλίζουν» τις αρχικές εκτιμήσεις τις τρόικα. Στις «κρυφές» δαπάνες περιλαμβάνεται το κονδύλι ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ που θα δοθεί προς την ιδιωτική εταιρία που θα αναλάβει την επεξεργασία και την παρουσία ση των εκλογικών αποτελεσμάτων, αξιοσημείωτο ποσό για λάμπες και καλώδια αλλά και αρκετές χιλιάδες ευρώ για χαρτιά υγείας(!) και διάφορα είδη υγιεινής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών στο ποσό των 3 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται «η αμοιβή της εταιρείας Singular Logic για το σύνολο του έργου που της ανατίθεται έως και την αυτόματη φωτοστοιχειοθεσία των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών σε οπτικό δίσκο (CD) έτοιμα για εκτύπωση OFFSET, η αποζημίωση του προσωπικού της, για τη χρήση των συστημάτων της, οι δοκιμές και η υλοποίηση του έργου, το ενοίκιο και η χρήση του μηχανογραφικού, του τηλεπικοινωνιακού και του τηλεοπτικού εξοπλισμού, που θα μετακινηθεί και θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εκλογών, τη μεταφορά, σύνδεση και αποσύνδεση του εξοπλισμού απ΄ όλα τα σημεία, για τα μηχανογραφημένα έντυπα που θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή που θα συμφωνηθεί, για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής αναμετάδοσης όπως αναφέρεται παραπάνω, και, τέλος, όλες οι κρατήσεις και οι λοιπές επιβαρύνσεις, όπως ειδικότερα αναλύονται στη μνημονευόμενη παραπάνω προσφορά της». Πάντως στη συγκεκριμένο ποσό δεν περιλαμβάνεται η εκμίσθωση των γραμμών του ΟΤΕ.

Αναλυτικά:

- Στα 28.710 ευρώ ανέρχεται το κόστος των 18.000.000 εκλογικών φακέλων.

- 54.000 ευρώ η δαπάνη για ταχυδρομικές υπηρεσίες

- 10.956,22 ευρω γιας «ηλεκτρικές συσκευές» μεταξύ άλλων 580 λάμπες, καλώδια, πρίζες κ.α.

- 10.741,71 για «είδη καθαρισμού» μεταξύ των οποίων 12.000 τεμάχια χαρτί υγείας, ρόζ κρεμοσάπουνο, σπογγοπετσέτες, καθαριστικό τουαλέτας κ.α.

- 36.855,01 ευρω για 3.000 στυλό, 600 μολύβια, 400 ξύστρες, 850 μαρκαδόρους και εκατοντάδες γομολάστιχες, συρραπτικά κ.α!

- Περι τα 25.970 ευρώ θα πληρώσει το δημόσιο για 5.000.000 κόλλες χαρτί μεγέθους Α4 και άλλες 50.000 μεγέθους Α3.

3 δόσεις τακτικής χρηματοδότησης ύψους 29 εκατ. ευρώ

Πάντως, στα παραπάνω έξοδα δεν έχουν υπολογιστεί τα χρήματα που θα μοιραστούν τα κόμματα ως τακτική επιχορήγηση. Υπενθυμίζεται ότι λίγο πρίν κλείσει η Βουλή ψηφίστηκε τροπολογία που αποδεσμεύει 3 δόσεις από το συνολικό κονδύλι, ύψους 29 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την τελευταία δόση του 2011 η οποία ανέρχεται σε 13,5 ευρώ και για τις 2 πρώτες του 2012 που υπολογίζονται σε 7,7 εκατ. ευρώ έκαστη.

 fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου