Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Τα κόμματα "ρούφηξαν" 10 εκατ. ευρώ απο τους Έλληνες φορολογούμενους....

Το ελληνικό κράτος που ακόμη και σήμερα το διοικούν οι συνεργάτες της τρόικας και των ξένων δανειστών-τραπεζιτών τοκογλύφων, έδωσε απλόχερα πάνω απο 10 εκατ. ευρώ στα κόμματα για τα εκλογικά τους έξοδα....Η μετριοπαθέστερη έκφραση του έλληνα πτωχευμένου πολίτη, του εξαθλιωμένου απο το τυρρανικό αυτό κράτος και απο τους κυβερνώντες του, είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ!!!! Αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους για 2 και 3 χρόνια, γιατρούς που προσφέρουν υπηρεσίες στα νοσοκομεία....και τροφοδοτούν με εκατομμύρια ευρώ τις τράπεζες τάχα για την ανακεφαλαιοποίησή τους, λες και είναι υποχρεωμένοι οι έλληνες πολίτες να στηρίζουν τους δήμιούς τους που είναι οι σημερινές ιδιωτικές τράπεζες, και ταυτόχρονα τροφοδοτούν τα κομματικά τους ταμεία για τα ταξιδάκια και τις σπατάλες τους......ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!
Τέσσερις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών και τα κόμματα, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, Τάσου Γιαννίτση και Φίλιππου Σαχινίδη αντίστοιχα, μοιράστηκαν 7.720.000 εκατομμύρια ευρώ.
Το ποσό αυτό, που αντιστοιχεί στην .......
κρατική ενίσχυση του δεύτερου τριμήνου του 2012, "συμπληρώνει" τα 10,2 εκατομμύρια ευρώ που είχαν λάβει τα πολιτικά κόμματα ως εκλογική αποζημίωση για να καλύψουν τις δαπάνες των εκλογών.
Σε διάστημα δύο μόλις μηνών, όπως σημειώνει το "Βήμα", τα πολιτικά κόμματα, τα οποία να σημειωθεί πως αρνήθηκαν να μπει "μαχαίρι" στην ενίσχυσή τους από τον κρατικό προυπολογισμό, όπως είχε προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ενισχύθηκαν με περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ.
Σ΄αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν και τα 3,3 περίπου εκατομμύρια ευρώ που έλαβαν για το πρώτο τρίμηνο του 2012.
Το ποσό που χορηγήθηκε στα πολιτικά κόμμα τέσσερις μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, αφορά την τακτική χρηματοδότησή τους και την οικονομική ενίσχυση τους για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο αυτών και καλύπτει το β΄ τρίμηνο του έτους 2012.
Το ποσό των 7.720.000 ευρώ κατανέμεται ως εξής:
ΠΑΣΟΚ: 3.107.705,06 ευρώ.
ΝΔ : 2.429.469,86 ευρώ.
ΚΚΕ: 746.737,94 ευρώ.
ΛΑΟΣ: 748,26 ευρώ.
ΣΥΡΙΖΑ: 556.005,55 ευρώ.
ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 257.333,33 ευώ.
Το ποσό της τακτικής χρηματοδότησης, καθώς επίσης και της οικονομικής ενίσχυσης για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς που αντιστοιχεί στο "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ", κατανέμεται μεταξύ των κομμάτων και των πολιτικών κινήσεων που τον συγκροτούν, σύμφωνα με τη μεταξύ τους συμφωνία.

 gr.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου