Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

WWF: Εντοπίστηκαν 200 νέα είδη του φυτικού και ζωικού βασιλείου

Βιετνάμ(WWF): Εντοπίστηκαν 200 νέα είδη του φυτικού και ζωικού βασιλείου

Μια θηλυκή σαύρα που αναπαράγεται με κλωνοποίηση, ένας πίθηκος που φτερνίζεται όταν βρέχει : περισσότερα από 200 νέα είδη του φυτικού και ζωικού βασιλείου εντοπίστηκαν το 2010 στην περιοχή του Μεγάλου Μεκόνγκ, αλλά ήδη τα περισσότερα από αυτά απειλούνται, ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση.

"Κατά μέσο όρο, ένα νέο είδος ανακαλύπτεται από τους επιστήμονες κάθε δύο ημέρες σε αυτή τη ζώνη που εντείνεται στο Βιετνάμ, την Καμπότζη, το Λάος, την Ταϊλάνδη, την Βιρμανία και την κινεζική επαρχία Γιουνάν, σύμφωνα με την έκθεση "Άγριος Μεκόνγκ"......

Στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς ανακαλύφθηκαν 145 φυτά, 28 ερπετά, 25 ψάρια, 7 αμφίβια, δύο θηλαστικά και ένα πτηνό, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα 1.345 είδη που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή από το 1997.

Ανάμεσα στα νέα είδη είναι και μια θηλυκή σαύρα που αναπαράγεται μόνη της και ανακαλύφθηκε σε...εστιατόριο επαρχίας του Βιετνάμ.

Επίσης ένας πίθηκος με ανασηκωμένη μύτη -άσπρη και μαύρη -που το νερό του προκαλεί φτέρνισμα και όταν βρέχει κρατά το κεφάλι του χαμηλωμένο, εντοπίστηκε στο κρατίδιο Κασίν της Βιρμανίας.

Το WWF επισημαίνει πως πολλά από τα είδη αυτά αγωνίζονται να επιβιώσουν και κινδυνεύουν με εξαφάνιση", δήλωσε ο Στούαρτ Τσάμπμαν, υπεύθυνος της οργάνωσης για την περιοχή του Μεγάλου Μεκόνγκ.

"Οι θησαυροί της βιοποικιλότητας στην περιοχή θα χαθούν, αν οι κυβερνήσεις των χωρών δεν επενδύσουν στην προστασία και διατήρησής της", υπογράμμισε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου