Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Συνέντευξη Ψωμιάδη στο SPNews


"Νικητής στη συνείδηση του ελληνικού λαού, κατα γενική ομολογία" υποστηρίζει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μιλώντας στο SPNews και τον Δημήτρη Συρμάτση για τον δικαστικό του αγώνα. 

Ο κ. Ψωμιάδης μιλά για «κυβέρνηση με απευθείας ανάθεση» την οποία χαρακτηρίζει «ξινό κοκτέιλ» σχολιάζοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου, την κεντροδεξιά και τη στάση του Αντώνη Σαμαρά.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτησή του για τον Αντώνη Σαμαρά, την κεντροδεξιά αλλά και το μέλλον της Ευρωζώνης.


Συνέντευξη στον Δημήτρη Συρμάτση. Δείτε τη συνέντευξη....


Δικαστικός αγώνας. Έχετε τονίσει ότι εμπιστεύεστε την Ελληνική δικαιοσύνη. Σε ποια φάση βρισκόμαστε τώρα; Είστε αισιόδοξος;
Αναμένουμε τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πιστεύω ότι θα δικαιωθώ. Ναι έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ήδη, απ’ ότι με πληροφόρησαν οι δικηγόροι μου, η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας στον Άρειο Πάγο κάνει δεκτές τις αντιρρήσεις μας. Σε κάθε περίπτωση να ξέρετε ότι δεν πρόκειται να σωπάσω, θα συνεχίσω να μιλώ κι ας μην αρέσει αυτό στα μεγάλα συμφέροντα. Είμαι με το λαό εδώ και τριάντα χρόνια κι αυτό δεν αλλάζει. Έκπτωτοι στη συνείδηση των πολιτών είναι όλοι αυτοί που παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του... Εγώ, κατά γενική ομολογία, είμαι νικητής στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Πρώτα δείγματα κυβέρνησης Παπαδήμου. Σωστή η λύση τεχνοκράτη για την Πρωθυπουργία ; Οι «αγορές» τελικά ελέγχουν και τις κυβερνήσεις;
Ο κ. Παπαδήμος ανέλαβε την κυβέρνηση με… απ’ ευθείας ανάθεση, πέρα από τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα. Η κυβέρνησή του είναι μια μεταβατική κυβέρνηση του μνημονίου, των αγορών και των τραπεζών. Δεν έχει τη λαϊκή εντολή, αλλά έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Τουλάχιστον έτσι συμφωνήθηκε, απ’ όσο ξέρω. Και οφείλει να εγγυηθεί την επαναφορά στη συνταγματική ομαλότητα, δηλαδή να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να πάμε σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου. Από κει και πέρα, χωρίς αλλαγή πολιτικής, δεν υπάρχει μέλλον. Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν δημιουργεί βάσιμες ελπίδες επιτυχίας. Δεν είναι ελκυστική. Είναι ένα ξινό κοκτέιλ.
Μη ξεχνάμε ότι ο Λ. Παπαδήμος δεν είναι Μεσσίας κι ας θέλουν να τον παρουσιάζουν έτσι οι υπηρέτες των ξένων αφεντάδων. Έχει παρελθόν. Ήταν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την εποχή του ατιμώρητου σκανδάλου του Χρηματιστηρίου. Μένει να αποδείξει ο ίδιος εάν, έστω σε αυτή τη φάση, είναι κοντά στην κοινωνία ή όχι. Τα πρώτα σημάδια, πάντως, δεν θα έλεγα ότι είναι ενθαρρυντικά. Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αυξήθηκαν αντί να μειωθούν, μαζί και τα έξοδα. Δυστυχώς, τίποτε δεν δείχνει ότι είναι μια κυβέρνηση διαχείρισης της μεγαλύτερης μεταπολεμικής οικονομικής κρίσης της χώρας.
Μιλάω για «κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης» εδώ και 2,5 χρόνια, όταν οι άλλοι μιλούσαν για κυβερνήσεις συνεργασίας, οικουμενικές κλπ. Εθνική συνεννόηση δεν σημαίνει «πολιτικούς αρραβώνες ή γάμους», σημαίνει όμως συμφωνία σε βασικά ζητήματα όπως η οικονομία, η παιδεία, τα εθνικά θέματα, η υγεία. Σημαίνει συμφωνία σε αυτά που όλοι συμφωνούμε. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Αλλά ενωμένοι υπέρ της πατρίδας μας, όχι υπέρ των ξένων συμφερόντων. Το ζητούμενο είναι να αλλάξουμε πολιτική. Θα πετύχαινε εκείνη η κυβέρνηση που θα ‘λεγε στους ξένους «αφήστε να κυβερνήσουμε ελληνικά», που θα λειτουργούσε υπέρ του λαού και του έθνους, όχι υπέρ των αγορών. Οι θυσίες του λαού πρέπει να σώσουν τους Έλληνες, όχι τους ξένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου