Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Newsweek: «Φοβού τους Έλληνες και χρέη φέροντας»

Τη γνωστή ρήση «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» παραφράζει το Newsweek, τιτλοφορώντας το αφιέρωμα του για την Ελλάδα «Φοβού τους Έλληνες και χρέη φέροντας».

Η Ελλάδα έγινε δεκτή στην ΕΕ λόγω της κληρονομιάς της αρχαίας Ελλάδας, καθώς έτσι η Ένωση θα ξεπλήρωνε το ''χρέος'' της, αναφέρει το άρθρο. «Η Ευρώπη πληρώνει για την υπερηφάνεια της Ελλάδας, για το χρέος από την κλασική εποχή», τονίζει. .....

Όμως, σημειώνεται, οι Έλληνες αφέθηκαν να ζήσουν την ανάπτυξη θεωρώντας ότι το δικαιούνται και ότι είναι πιο ξεχωριστοί από τους υπόλοιπους. Ακριβώς απ’ αυτό το αίσθημα αποποίησης ευθυνών λόγω υπεροχής προέκυψε η κρίση του 2010.

«Από την ημέρα που ο λόρδος Μπάιρον και οι Φιλέλληνες εξήραν την Ελλάδα, η χώρα έχει ζήσει με την αίσθηση ότι εξαιρείται από τις απαιτήσεις της πολιτικής και δημοσιονομικής πειθαρχίας», ισχυρίζεται το άρθρο.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πιο ζόρικη κατάσταση από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, υπογραμμίζεται, και «η κυβέρνηση τεχνοκρατών επιχειρεί τώρα εκεί που οι πολιτικοί απέτυχαν, όμως ο θυμός από τα σκληρά οικονομικά αλλά ρεαλιστικά μέτρα δείχνει ότι οι Έλληνες δεν έχουν ξεμπερδέψει με τα θανάσιμα όνειρα – και τις προσδοκίες.»
ΙΣΟΤΙΜΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου