Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

«Βλέπει» εθνικοποίηση των τραπεζών η Moody's


image


Οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος παραμένουν αρνητικές, σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's, που υπογραμμίζει πως η εικόνα αυτή αντανακλά τη «βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας και τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους στην Ελλάδα».

Επίσης, οι αναλυτές του οίκου, στην έκθεσή τους, τονίζουν πως «οι υπάρχουσες συνθήκες θα συνεχίσουν να επικρατούν και τους επόμενους 12 με 18 μήνες» και προσθέτει πως «η κεφαλαιακή επάρκεια, η χρηματοδότηση και η χρηματοοικονομική απόδοση του κλάδου θα βρεθεί υπό ισχυρή πίεση»......


«Βλέπει» εθνικοποίηση των τραπεζών
Οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν πως η απομείωση του ελληνικού κρατικού χρέους, κατά 50%, θα αυξήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών κατά 20-30 δισ. δολάρια.

«Η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε από τους μετόχους ούτε από τις ελληνικές αρχές», τονίζει ο Moody's, ο οποίος προβλέπει πως η ενίσχυση των κεφαλαίων θα γίνει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πιθανόν μέσω του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε εθνικοποίηση των τραπεζών.

Παράλληλα, ο οίκος «βλέπει» πως οι τράπεζες θα συνεχίσουν να δυσκολεύονται να δανειστούν από τις αγορές, ενώ προβλέπει πως η εκροή των καταθέσεων θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Τέλος, εκτιμά πως το υπάρχον αρνητικό περιβάλλον θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στο ενεργητικό των τραπεζών, αλλά και στα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου