Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Διεθνής διάκριση Ελλήνων φοιτητών από τη Microsoft

Με διεθνή διάκριση τιμήθηκαν Έλληνες φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που συμμετείχαν σε γνωστό διαγωνισμό της εταιρίας Microsoft. Τα βραβεία «Imagine Cup» απονέμονται εδώ και εννέα χρόνια σε φοιτητές και μαθητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι σχεδιάζουν και υλοποιούν πρωτότυπες τεχνολογικές ιδέες, για την…..

προώθηση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.
Φιλοσοφία της Microsoft είναι, πως οι νέοι σε ολόκληρο στον κόσμο, χάρη στην ευρηματικότητα και την φαντασία τους, μπορούν και οφείλουν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο. Το ίδιο πίστεψαν ο Γιώργος Καρακατσιώτης και ο Βαγγέλης Πτερνέας, φοιτητές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που κέρδισαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του διαγωνισμού «Interoperability Challenge». «Οι αλανιάρηδες» (αυτό είναι το όνομα με το οποίο δήλωσαν συμμετοχή στο «Imagine Cup») διακρίθηκαν διεθνώς για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού ξεναγού και φυσικά παρεβρέθηκαν, μαζί με τους βραβευμένους και από άλλες χώρες, στην απονομή που έγινε προχθές, Τετάρτη, στη Νέα Υόρκη.
Το «Touring Machine» παράγει αυτόματα εξατομικευμένες ξεναγήσεις σε εκθέσεις, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που εισάγει ο χρήστης στο πρόγραμμα. Ο δυναμικός χαρακτήρας της εφαρμογής είναι που την κάνει να ξεχωρίζει. Οι χρήστες που αναζητούν μια πληρέστερη ξενάγηση, «κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους» εισάγουν στο πρόγραμμα στοιχεία σχετικά με την ηλικία, τα ενδιαφέροντα και άλλες προτιμήσεις τους και έτσι έχουν στη διάθεση τους τον τέλειο – προσωπικό τους ξεναγό, όταν περιηγούνται σε μια πόλη, σε μια χώρα ή ένα χώρο.
«πήραμε το πρόγραμμα που δημιουργήσαμε στο πανεπιστήμιο, το προσαρμόσαμε για τις ανάγκες του διαγωνισμού και το κάναμε πιο εμπορικό. Δηλαδή, κάναμε τη μετάβαση από την έρευνα στην επιχειρηματικότητα», τόνισε ο κύριος Πτερνέας, μεταπτυχιακός φοιτητής στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Αυτή η προσαρμογή του προγράμματος στις ανάγκες της αγοράς υπήρξε προφανώς καθοριστική για τη διάκριση και προβολή της συγκεκριμένης καινοτομίας.
Οπωσδήποτε, η πρόσφατη βράβευση των ελλήνων δημιουργών είναι ένα μεγάλο βήμα τόσο για τους ίδιους όσο και για τη χώρα μας, την οποία εκπροσωπούν. Η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα» και «βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητας σε ερευνητικούς και τεχνολογικούς τομείς», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι δύο φοιτητές.
http://www.polispress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου