Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Χαρτοποιία Θράκης-Diana: ΛΟΥΚΕΤΟ και στη Χαρτοποιία Θράκης;;;;;

Σε στάση πληρωμών προχωρά η «Χαρτοποιία Θράκης-Diana A.E.», αδυνατώντας να επιλύσει το οξύ πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζει. Η εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, που θα συζητηθεί στις 19 Ιανουαρίου του 2012, και οι εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι η ιδιοκτησία έχει άλλα σχέδια απ’ τη διάσωση της χαρτοβιομηχανίας. .....
Εκπρόσωποί τους, καταγγέλουν μάλιστα ότι ο επιχειρηματίας Πάνος Ζερίτης δεν θέλει να παλέψει για τη βιωσιμότητα εταιρείας αλλά προωθεί σχέδια για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, όπως γράφει η "Ημερησία". Έχει ήδη λάβει άδεια ισχύος 75 MW και όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στη Χαρτοποιία μέρος της ακίνητης περιουσίας της επιχείρησης  μεταβιβάστηκε εσχάτως σε εταιρεία συμφερόντων του κ. Ζερίτη, για διάστημα 20 - 23 ετών, πιθανώς για να γίνουν φωτοβολταϊκό πάρκο.

Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αίτηση, οι συνολικές υποχρεώσεις της «Diana» διαμορφώνονται στα  33 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 27-28 εκατ. ευρώ αφορούν προμηθευτές, τράπεζες και τρίτους, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν πρόβλεψη για την απόλυση του προσωπικού. Την ίδια στιγμή, η βιομηχανία έχει λαμβάνειν από πελάτες γύρω στα 8,5 εκατ. ευρώ και περί το 1,3 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο.

Το προσωπικό, που έχει λαμβάνειν τη μισθοδοσία του Νοεμβρίου, του Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων, δηλώνει πως δεν επιθυμεί να κλείσει το εργοστάσιο κι ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, ακόμη και με απόπειρα νομικής προσβολής της αίτησης, για να το επιτύχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου