Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Δικάζονται για κλοπή στελέχη της «Γερολυμάτος Cosmetics»


Δικάζονται για κλοπή στελέχη της «Γερολυμάτος Cosmetics»


Παραπέμπονται σε δίκη για το κακούργημα της κλοπής μεγάλης αξίας τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας «Γερολυμάτος Cosmetics», κκ. Κώστας Χρηστίδης και Φρανς Σέκουλα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι οργάνωσαν επιχείρηση απομάκρυνσης εμπορευμάτων αξίας 4.000.000 ευρώ από τις αποθήκες της εταιρίας στα Οινόφυτα με στόχο την «εξαφάνιση» των εμπορευμάτων, ώστε να κλείσει η εταιρεία χωρίς να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Τα δύο στελέχη του ΔΣ οδηγήθηκαν εχθές, Παρασκευή, στον τακτικό ανακριτή και ...τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, ενώ παραπέμπονται σε δίκη τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, τα ίδια στελέχη, καθώς και τρίτο μέλος του ΔΣ, ο κ. Γ. Κανελλόπουλος, δικάστηκαν εχθές, Παρασκευή, στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών μετά τη μήνυση που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της εταιρίας «Γερολυμάτος Cosmetics» την Τετάρτη, για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η χθεσινή δίκη αναβλήθηκε λόγω της μη παρουσίας διερμηνέα για τον κατηγορούμενο, κ. Σέκουλα, ο οποίος δεν κατέχει επαρκώς τα ελληνικά.

Η «Γερολυμάτος Cosmetics» ανήκε μέχρι πρόσφατα στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση των παράνομων χρηματοδοτήσεων εταιρειών του μέσω της Proton Bank. Σύμφωνα δε με την Τράπεζα της Ελλάδος και οι σημερινοί ιδιοκτήτες της «γερολυμάτος Cosmetics» συνδέονται άμεσα με τον κ. Λαυρεντιάδη, ενώ και η συγκεκριμένη εταιρεία έχει δανειοδοτηθεί με εκατομμύρια ευρώ από την Proton Bank.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, τα δύο προηγούμενα Σαββατοκύριακα επιχειρήθηκε η απομάκρυνση των εμπορευμάτων με στόχο να εξαφανιστεί το τελευταίο περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας. Νωρίτερα το ΔΣ της εταιρίας είχε ενημερώσει με επιστολή τους εργαζομένους ότι θα ισχύσει από τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, σύστημα «διαλείπουσας απασχόλησης», σύμφωνα με το οποίο οι υπάλληλοι θα εργάζονται μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου