Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΝΤΡΟΠΗ!!! ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ!!!


Συσσίτια εντός των μονάδων με 2,16 ευρώ
Πρόγραμμα υποστήριξης ενστόλων

Κοινωνικό πρόγραμμα υποστήριξης των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων που πλήττονται από την οικονομική κρίση, επιχειρεί να εφαρμόσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Πρόκειται για πρόγραμμα που αφορά στη σίτιση και τη στέγαση, έναντι συμβολικού τιμήματος, ενστόλων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Στο εξής, όπως αναφέρει η τελευταία οδηγία του ΓΕΕΘΑ, δίνεται η δυνατότητα στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων μέχρι τον βαθμό του ανθυπολοχαγού να.....
σιτίζονται εντός των στρατιωτικών μονάδων, καταβάλλοντας δύο ευρώ και δεκαέξι λεπτά για το ημερήσιο γεύμα. Η τιμή αυτή καθορίστηκε κατόπιν εισήγησης του ελεγκτικού συνεδρίου. Αρχικώς είχε αποφασιστεί η δωρεάν σίτισή τους, αλλά παρατηρήθηκε εκτροχιασμός στα οικονομικά των επιτελείων λόγω της μεγάλης προσέλευσης. Συνολικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 14.000 στελέχη, αριθμός που ενδέχεται να μειωθεί ελαφρώς μετά την απόφαση για καταβολή συμβολικού τιμήματος. Στο πρόγραμμα σίτισης θα μπορεί να ενταχθεί και το πολιτικό προσωπικό που εργάζεται στις στρατιωτικές μονάδες, με το ίδιο αντίτιμο.
Οι περικοπές στις αποδοχές των στρατιωτικών έχουν οδηγήσει αρκετούς σε δεινή οικονομική θέση, μην έχοντας τη δυνατότητα καταβολής ενοικίου. Ηδη, 26 στελέχη του πολεμικού ναυτικού στεγάζονται με τις οικογένειές τους στο θέρετρο ανθυπασπιστών υπαξιωματικών, στον Σκαραμαγκά. Το ίδιο συμβαίνει και με 58 στελέχη της πολεμικής αεροπορίας, τα οποία διαμένουν σε παραθεριστικά θέρετρα στο Χαλκούτσι και στη Ρόδο.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ζήτησε από τα επιτελεία να εξετάσουν τις δυνατότητες στέγασης που έχουν. Συνολικά στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν 1.510 διαμερίσματα και δωμάτια, που χρησιμοποιούνται στην πλειονότητά τους ως παραθεριστικές κατοικίες των αξιωματικών και των υπαξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων. Εντούτοις, όπως προκύπτει από τις παρατηρήσεις και των τριών κλάδων είναι αδύνατον να διατεθούν στο σύνολό τους, για μια σειρά από λόγους.
Στερούνται υποδομώνΟπως αναφέρει το ΓΕΣ, το μεγαλύτερο ποσοστό από τις 894 παραθεριστικές κατοικίες (ΚΑΑΥ) που κατέχει, στερείται βασικών υποδομών, απαραιτήτων για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών οικογενειών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, τα περισσότερα οικήματα είναι περιορισμένης χωρητικότητας και δεν μπορούν να δεχθούν ερμάρια, ηλεκτρικές συσκευές κ.ά. Απαιτείται, όπως επισημαίνεται, η αντικατάσταση ή η ανακατασκευή του ηλεκτρικού, υδραυλικού και του αποχευτικού δικτύου, η τοποθέτηση ξεχωριστών μετρητών ρεύματος και ύδρευσης, καθώς και η εγκατάσταση τηλεφωνικών γραμμών.
Εκτός από τις υλικοτεχνικές ελλείψεις, τα επιτελεία τονίζουν στα ενημερωτικά τους σημειώματα ότι υπάρχει πρόβλημα και με τη γεωγραφική θέση των παραθεριστικών θερέτρων καθώς είναι απομακρισμένα από τον οικιστικό ιστό.
Για τους παραπάνω λόγους αποφασίστηκε η διάθεση του 30% των οικημάτων που υπάρχουν στα παραθεριστικά θέρετρα και των τριών κλάδων. Η διάθεση θα είναι για δύο έτη και το τίμημα θα είναι συμβολικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου